Dódity Gabriella

Kispesti frakcióvezető

Hírek

Dátum:
2018.01.19.

Tipegők Bölcsőde

A Tipegők Bölcsőde teljes gépészeti felújításra vár, sajnos folyamatos a dugulás az épületben. A konyhát és a vizesblokkot is meg kell újítani, az ÁNTSZ rendre kifogást emel az állapotuk miatt. Az elektromos hálózat és a világítás megújítása is szükséges. A mosókonyha sajnos nagyon gyalázatos állapotban van. A bölcsődét segítő alapítványnak és a szülőknek köszönhetően a csoportszobák nagyon szépek. Az alapítvány segítségével kerültek fel a radiátorvédők, a burkolat, valamint a festésben és az udvar rendbetételében is az alapítvány segített. A bölcsőde tizenévvel ezelőtt az egyik szülőtől adományként járólapot kapott, amit sajnos azóta sem tett le az önkormányzat. A bölcsőde teraszának csak a felét fedi árnyékoló, ezt az épületig meg kellene hosszabbítani, hogy használni tudják. Nagyon egyszerű feladat lenne, a két évvel ezelőtti városvezetői bejáráson is elhangzott a Vamüsz részéről, hogy ezt semmiből nem áll megcsinálni…Fontos volna a gyerekek érdekében, és az állagmegóvás miatt is, mert a fedetlen rész alatt esőben ázik a pince.
Tovább
2018.01.18.

Új rendőrautók

Négy új, Skoda Octavia-t kapott a Kispesti Rendőrkapitányság. A kormány több mint 2600 új szolgálati gépkocsival bővíti a rendőrségi gépjármű-állományt.
Tovább
2018.01.18.

A Magyar Kultúra Napja - 2018

Szívből gratulálok a Kispesti Vegyeskar Gyöngyvirág kórusnak a Magyar Kultúra Napja alkalmából kapott elismeréshez! Szeretettel üdvözlöm a kórus alapítóját, ifj. Somorjai Józsefet is, akinek zongorakísérete mellett diákként még én is énekelhettem az Éneklő Ifjúság versenyein.
Tovább
2018.01.17.

Képviselői irodaház és Fidesz iroda állapota

Reagálva Gajda Péter polgármester az MSZP iroda közel 14 millió forintos felújításával kapcsolatos azon kijelentésére, miszerint először a Fidesz irodát újították fel, és a Fideszes igények alapján került sok-sok millióba, hogy én kényelmes körülmények között gyalázhassam a városvezetést, az alábbiakat szeretném közölni.
Tovább
2018.01.16.

Zöld Ágacska Óvoda

Kispest legidősebb óvodáját 1972-ben adták át, és sajnos sok minden eredeti állapotban található meg benne. Átfogó, nagy felújítás az intézményben nem volt, a vízelvezetés, a közműhálózat felújítását és a burkolat cseréjét részben elvégezték. A vizesblokkok szinte eredeti állapotban vannak, felújításuk égető. A konyhában sok helyütt hiányzik a burkolat, emellett teljes gépészeti felújításra volna szükség. Nincs mosogatógép, és új gáztűzhely is szükséges volna, valamint a tálalókocsikat is cserélni kell. Az intézmény elektromos hálózata és világítási rendszere nagyon elavult, cserére szorul. A tetőt javították, de a 2. csoportszoba megint beázik sajnos. A korábban balesetveszély miatt hosszú hónapokig lezárt udvar újragondolása és megtervezése nagyon fontos volna a vezető asszony álláspontja szerint csakúgy, mint a kerítést is fel kellene újítani, vagy ki kellene cserélni. A csoportszobák szépek, az öltözőszekrényeket lassan cserélni kellene. Szerencsére az óvodának az egyik édesanya révén van egy támogatója, a Celanese nevű cég óriási segítséget nyújt, a csoportszobákban kicserélték a penészes beépített bútorokat, és számos más dologgal is segítik az intézményt. Köszönöm nekik és az óvoda vezetőjének is a fáradságos munkát!
Tovább

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=