Dódity Gabriella

Kispesti frakcióvezető

Hírek

Dátum:
2018.02.23.

Kezdeményeztük, hogy Kispest képviselő-testülete is utasítsa el a Soros-tervet és a bevándorlásszervező irodák telepítését.

Kispest baloldali polgármestere és MSZP-DK-Együtt-Párbeszéd képviselői nem szavazták meg a Soros-terv elutasításáról szóló határozati javaslatunkat. Gajda Péter az általa benyújtott módosító javaslatában megkérdőjelezte a Soros-terv létezését is, az MSZP-DK-Együtt-Párbeszéd frakciója pedig határozatképtelenné tette a képviselő-testületi ülést, amikor a Soros-terv elutasításáról kellett volna szavazniuk. A kispesti baloldal újabb bizonyítékát adta, hogy az ellenzék végrehajtaná a Soros-tervet: lebontanák a határkerítést, és beengednék az illegális bevándorlókat. Ismét világossá vált, hogy az emberek nem számíthatnak a baloldalra az ország megvédésében.
Tovább
2018.02.21.

Javaslatcsomag készült Gajdának az újabb hitel felhasználására

Számos óvoda és bölcsőde kritikus állapotban van, nem ritkák a beszögelt ablakok, balesetveszélyes udvarok és beázott épületek. A kormány 1,8 milliárd forint adósságot vállalt át Kispesttől, most mégis újabb egy milliárd forint hitel felvételéről döntöttek Gajda Péterék (MSZP). Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) javaslatcsomagot készített, hogy az óvodák és bölcsődék teljeskörű felújítására fordítsák a hitel összegét.
Tovább
2018.02.21.

Súlyos tartozások a Kossuth téri piac körül

Miközben a Kossuth téri piac állapota lesújtó, és felújítására súlyos tízmilliókat kellene költeni, az adóforintok felelős beosztása helyett több milliós, kerületünket sújtó többletköltségeket dobál ki az ablakon a Gajda Péter vezette MSZP-DK-s önkormányzat. Mindezt azért, mert megvárták a végrehajtást – a jogerős bírósági végzés ellenére sem fizetett az önkormányzat a társasháznak.
Tovább
2018.02.21.

Piac wc felújítás 8,4 millió forintért – egy szomszédos kerületben két millióval kevesebbet számoltak

Két évvel ezelőtt újította fel az önkormányzat vagyonkezelője a piacon található kereskedők mellékhelyiségét. A beruházás vizsgálatát még szeptemberben kezdeményezte a Fidesz-KDNP frakció, mert túlzónak ítélte meg a felújítási összeget, amelyet egy szomszédos kerület vagyonkezelője a hivatalos TERC program használatával 2 millió forinttal olcsóbbra árazott be.
Tovább
2018.02.21.

Gajda Péter már rég megemelhette volna a béreket

Öngólt lőtt Gajda Péter (MSZP) Kispest polgármestere és Burány Sándor (MSZP) Kispest országgyűlési képviselője, amikor egy sajtótájékoztatón a Városháza előtt felháborodottan arról beszéltek, hogy a kispesti önkormányzat dolgozói keresik a legkevesebbet az egész fővárosban. Ebben sajnos maximálisan igazuk van, az egyetlen probléma az, hogy éppen ők azok, akik ezen változtatni tudnának, hiszen az illetményalap emelését és kiegészítését helyi rendelet szabályozza, amelyről az önkormányzat dönt, vagyis Gajda Péter is kezdeményezhetné az emelést, és akkor nem kellett volna sztrájkolnia a hivatali dolgozóknak.
Tovább

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=