asdasd Interpellációm a Fővárosi Közgyűlésben - Dódity Gabriella

Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.06.30.

Interpellációm a Fővárosi Közgyűlésben

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Az 1/2020.(II.5.) Fővárosi Közgyűlési rendelet – Budapest Főváros Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról – 38.§ (1) bekezdése alapján interpellációt kívánok benyújtani főpolgármester úrhoz. 

Az interpelláció címe: „Főpolgármester úr, mikor kapja vissza Budapest a leszerelt szemetesedényeket?„

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Kovács Péter képviselőtársam annak szokott örülni, hogy még egyáltalán szót kap a demokratikus közgyűlésben, a legutóbbi ülés alapján úgy gondolom, annak is örülhetünk, ha bármilyen feltett kérdésre minimálisan értelmezhető választ kapunk. Bízom benne, az én kérdésem kivételt képez majd e szomorú gyakorlat alól.

Tisztelt Főpolgármester úr, önök számos területen hadat üzentek a budapestieknek; elég a hatalmas dugókra, a megfelelő kaszálás hiányában méhlegelőnek keresztelt gaztengerekre és a szabásmintaszerű burkolati felfestésekre gondolnunk. Gondolhatunk arra is, hogy a fővárost szinte ellepte a szemét, miután a közterületi kukák közel harmadát spórolási megfontolásokból leszerelték. Kispest sem maradt ki a sorból, a 312 edény harmada eltűnt a közterületekről. 

undefined

Költői a kérdés, vajon készült-e kimutatás, mennyit spórolt ezzel a város, de szükségtelen nekiállni számolgatni, mert a szeméthegyekkel okozott kár pénzben amúgy sem kifejezhető. Az MSZP frakcióvezetője egyébként a minap meg is válaszolta ezt a kérdést, hiszen úgy fogalmazott: inkább szimbolikus, mint pénzügyileg jelentős döntés a közterületi szemetesek leszerelése, amely szerinte egyébként hiba volt.  

Sajnáljuk, hogy a budapestieknek nem hitt Főpolgármester úr, amikor különböző csatornákon keresztül ugyanezt megüzenték Önnek. Érdemes volna az ehhez hasonló városüzemeltetési (ember)kísérleteket inkább a SimCity játékra korlátozni; ha jól tudom, egy példányt már kapott belőle Főpolgármester úr. Hiszen a való világban élesben mennek a dolgok, és bár a rossz döntések következményeivel önöknek kell szembenézniük, a budapestiek isszák meg a balfék döntéseik levét. 

Ennek fényében viszont őszintén örülünk annak, hogy a városvezetés - a korábban említett baloldali beismerést követően - elkezdi visszaszerelni a szemetesek egy kis részét a közterületekre. Ugyanakkor a tervezett szám, mely összesen 150 szemetest jelent, kevés lesz ahhoz, hogy Budapest tisztaságát helyreállítsák. Ez csak akkor lesz megvalósítható, ha a Főváros az általa korábban leszerelt edényeket teljes mértékben visszaadja a budapestieknek. 

Ugyanis mintegy 3000 kukát szerelt le a Fővárosi Önkormányzat 2020-ban költségcsökkentésre hivatkozva.

Mindezek alapján kérdezem tisztelt Főpolgármester Urat, hogy:

Számíthatunk-e arra, hogy a budapestiek - közöttük a kispestiek is - visszakapják a korábbi mennyiségű közterületi szemetesedényeket, és ha igen, mikor?

Várom megtisztelő válaszát!

Tisztelettel: 

Dódity Gabriella

képviselő

undefined



Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=