Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2024.05.01.

„Tiszta, otthonos és egyben lüktető várost szeretnék”

Budapesten változás kell! Karácsonyék nem érdemelnek még egy esélyt! - Ebben a két mondatban foglalta össze Szentkirályi Alexandra kampányindító rendezvényén kampányának fő üzenetét. A Fidesz főpolgármester-jelöltje a 7 pontos tervének részleteiről beszélt lapunknak.

– Melyek azok a sarkalatos területek, amelyeken mihamarabbi változásra van szükség Budapesten?

– Minden területen változásra van szükség. Gyönyörű fővárosunk jelenleg gazdátlan. A fővárosnak nem vezetői, hanem kihasználói vannak. Karácsony Gergelyék átverték a jószándékú budapestieket, egy dolog sikerült nekik, hogy kiürítsék a kasszát, elherdálják a leggazdagabb magyar önkormányzat pénzét, azaz a fővárosnak adót fizető emberek pénzét. Nekem az a vállalásom, az az ígéretem, hogy Budapestet újra fejlődő pályára fogom állítani. A 7 pontos tervem első intézkedéseként először is ki kell szabadítani Budapestet Gyurcsány fogságából. A bukott politikus bábként használja Karácsonyt, és rátette a kezét a fővárosra, zsíros pozíciókba ültette az embereit. Ezzel együtt véget tudok vetni a városházi korrupciónak, felszabadul az emberek pénze, amit visszafordíthatunk a fővárosiakra. A közlekedési káosz megszüntetését nagyon várják a budapestiek. Jó hírem van, mert ezzel fogom kezdeni. Napi tapasztalat, hogy kaotikus, és ettől balesetveszélyes állapotok uralkodnak az utakon Karácsony áldatlan tevékenysége nyomán. A tisztaság és rend megteremetése is szívügyem. Visszaszereltetjük a 3000 utcai kukát, amik most nagyon hiányoznak a főváros utcáiról, megduplázzuk a köztisztasági eszközöket és kétszer több embert foglakoztatunk. Nem is lehet felfogni, hogy miért szereltette le ezeket a mostani trehány városvezetés! A budapestiek éljenek koszban? Ezen akartak spórolni? Felháborító! Otthonos és élhető Budapestet teremtünk például a Városgondnoksággal, babakocsi- és idősbarát megoldásokkal segítjük az itt élőket. Újra naggyá tesszük a nemzet fővárosát, amelynek keretében turisztikai és kulturális célkitűzéseket valósítunk meg. Új lehetőségeket kell biztosítanunk, hogy a budapestieknek legyen lehetőségük élvezni mindazt, amiért a turisták idejönnek.

– Ha rangsorolna, a felsoroltak közül melyiket tartaná a legfontosabbnak, és miért?

– Minden változás, ami élhetővé, tisztábbá, szerethetőbbé teszi a városunkat, fontos. A P+R parkolók építését rögtön el fogom indítani, mert hiszem, hogy ez megoldás lesz a dugók csökkentésében. Tarlós István ideje alatt – amikor én főpolgármester-helyettesként dolgozhattam a fővárosiakért – megtervezett várospolitika, gyarapodó főváros volt. Háborúskodás helyett építkezés zajlott, aminek a fővárosiak és az egész ország a haszonélvezője lehetett. A közlekedési káosz megszüntetése, a tiszta levegő is a fővárosiak mindennapjait fogja megkönnyíteni. Rangsorolás nélkül mindegyik vállalást egytől egyig megvalósítom.

– A meghirdetett 7 ponton kívül megválasztása esetén mire számíthatnak még a fővárosban élők?

– Én abban hiszek, hogy együttműködéssel és összefogással többre megyünk, mint a jelenlegi ellenségeskedéssel a főváros és a kormány között. A főváros irányából politikai hadviselés zajlik, ami vezetői határozatlansággal, káros kapkodással párosul, és ennek látjuk a kárát. A nemzet fővárosa többet érdemel annál, ami jelenleg van.

– Ön milyennek képzeli el az ideális Budapestet?

– Olyan Budapestet szeretnék, ami gondoskodik a lakóiról, ami tanítja a fiatalokat és tiszteli az időseket. Tiszta, otthonos és egyben lüktető világvárost, amelyben nem bos.- szankodnak az emberek a dugókban, hanem okos tervezéssel élhető mindennapokat tudunk teremteni a nekik.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=