Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2024.04.15.

„Ezt üzletként kellett volna kezelni, több pénzt kellett volna keresni…” - Dódity Gabriella fővárosi képviselő írása

Különféle korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt előállítottak négy embert az Óbudai Önkormányzatban, majd elrendelték hármójuk előzetes letartóztatását, a negyedik bűnügyi felügyeletbe került. És mi közünk nekünk ehhez itt Kispesten, miközben megvan a saját bajunk? Csak annyi, hogy a szálak Kispestre (is) vezetnek.

Az egyik személy, P. Gábor nem más, mint a kispesti önkormányzat vagyonkezelő korábbi vezetője, a polgármester korábbi kabinetfőnöke, a kispesti baloldal kampányfőnöke, aki Karácsony Gergely kampányában is részt vett. Ő az, akiről 2022-ben olyan felvételt tettek közzé, amelyen arról mesélt, hogy a szomszédos XVIII. kerületben egykori önkormányzati telken épülő társasházakból hogyan juttatnak át lakásokat néhány befolyásos érdekeltnek, köztük politikai szereplőnek.

Emlékeznek még a 2019-ben kiszivárgott kispesti hangfelvételekre, amelyen egyesek szerint egy kerületi baloldali képviselő, mások szerint egy azóta is fel nem ismert személy mesélt arról, hogyan mennek a dolgok Kispesten? Persze az egész szerintük aljas rágalom, hiszen senki nem ismerte fel a szereplőket, ugyanakkor következménye sem lett az elhangzottaknak, hacsak nem annyi, hogy immár öt éve nyomoz az NNI.

Már azon a hangfelvételen is hallhattuk – a szerintünk – a városfejlesztési bizottság elnöki feladatait is ellátó baloldali képviselőtől, hogy „Én, amit csinálok a bizottságomban, meg ahogy csinálom avval a három-négy emberrel, a P. Gáborral, meg a Zsomborral, meg ugye a Kormival, meg a S. Lacival, nekem az bőven elég.”. Hát így vezetnek a szálak Kispestre.

Azt nem tudom, ezzel az ismeretlen balos elbeszélő mire gondolt, remélem, nem arra, hogy „aki nem keresi meg az évi százmilliót, az hülye”, ahogyan szintén hallhattuk a hangfelvételeken.

Ha megnézzük, a letartóztatások helyszíne, Óbuda DK-s vezetésű, csakúgy, mint a XVIII. kerület, ahonnan a kiszivárgott felvételekről az önkormányzati telken épülő társasházi lakások visszaosztásáról hallhattunk.

Kispesten ugyan még tartja magát a polgármester, de városházi pletykák szerint már itt is inkább a Gyurcsány-párt, azaz a DK diktál, vagy diktálni szeretne.Itt megint csak egy hangfelvételrészlet jutott eszembe, mégpedig az a rész, amikor egy kispesti baloldali politikusra megtévesztésig hasonló személy épp letolja a barátját, akit korábban megkerestek azzal, hogy alakítsa meg a kispesti DK-t. Mint mondja, „mekkora f…sz, hogy ezt nem vállalta el”. „Sokkal több pénzt lehetne keresni, hogy ha mienk lenne a kerületi DK.” „Ezt üzletként kellett volna kezelni, pénzt kellett volna keresni” – hangzottak az érvek a kispesti DK üzleti alapokra helyezett megalakítása mellett.

Nem tudom, Önök hogy vannak ezzel, de nekem ez már sok. Az egy dolog, hogy Kispest már nem Puskás Öcsiről vagy Wekerletelepről híres, hanem a fehér poros botrányról, mert hát volt még nekünk az is, és a hasonló kijelentésektől, amelyek alól sosem tisztázta magát a kerületi baloldal.

A mostani híreket hallva egy kerületeken átívelő hálózat képe rajzolódik ki, amely nemcsak Kispesten kotorászik, hanem Óbudától egészen Pestszentlőrincig érnek a szálak, és még Karácsony Gergely is belekeveredik.

Mindeközben mi Kispesten bukdácsolunk a méteres kátyúkban, kis túlzással ugyanazokban a járdahibákban esünk hasra, mint húsz éve, a Kossuth téri piacot pedig lassan retro múzeummá lehet alakítani. Szerintem ez nem mehet így tovább!

Fel kell számolni a kétes ügyeket, szálakat, és tiszta lappal neki kell látni a rendrakásnak. Kispest renoméját helyre kell állítani, és ismét csendes, békés és fejlődő városrésszé kell alakítani szeretett kerületünket.

Megérdemeljük. Megérdemli.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=