Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2024.04.12.

Biztonság a nyugdíjasoknak

Már több mint 600 ezren regisztráltak az ingyenes Gondosóra szolgáltatásra – közölte közösségi oldalán a miniszterelnök főtanácsadója. Nyitrai Zsolt hozzátette: a szolgáltatás már 10 ezernél is több 65 év feletti honfitársunk életét mentette meg.

Eddig 200 ezer hétköznapi ügyben tudtak segíteni a diszpécserközpont munkatársai, akik majdnem 15 ezer órán keresztül beszéltek az ügyfelekkel. A Gondosóra ugyanis lelki segítséget is nyújt, az is felhívhatja, aki nincs életveszélyben, csupán társaságra, egy kis beszélgetésre vágyik.

A 65 éven felülieknek igényelhető Gondosóra szolgáltatás során ez idáig több mint 16 ezer alkalommal értesítették a kontaktszemélyeket, hozzátartozókat. A főtanácsadó jelezte, továbbra is a 106 éves Gizi néni a Gondosóra legidősebb felhasználója, akinek jó egészséget kívánt. Nyitrai Zsolt videóbejegyzésében arra biztatott mindenkit, hogy regisztráljon, mert, amint fogalmazott, a Gondosóra „biztonságot ad a nyugdíjasnak és nyugalmat a hozzátartozóknak. Segítséget jelent egy gombnyomással”. A szolgáltatásra regisztrálni a gondosora.hu oldalon lehet, ugyanitt egyébként számos hasznos információ is olvasható nemcsak a szolgáltatásról, hanem magáról a készülékről is. 

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=