Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2024.04.10.

Sportcsarnok helyett újabb társasház

Kispest évtizedek óta várja az első sportcsarnokának megépítését, amelyre Gajda Péter polgármester is ígéretet tett, először a 2006-os polgármesteri programjában, és eddig a kerület valamennyi sportkoncepciójában szerepelt. Az önkormányzat akkoriban el is adta a KÖKI Terminállal szemközti telkét erre a célra, amely azonban közel két évtizeden át üresen állt, most pedig társasház épül rajta.

Közel két évtizedig állt üresen az a KÖKI Terminállal szemközti ingatlan, amelyet még 2006-ban értékesített az önkormányzat azzal a céllal, hogy azon a vállalkozó megépíti Kispest sportcsarnokát.

A létesítményre azonban hiába vártak a kispestiek, és úgy tűnik, itt már soha nem is épül meg a sportcentrum, hiszen azon épp egy hatalmas társasházat húznak fel a területen.

Csakúgy, mint a kerület több pontján, és érdekes módon sokat közülük az önkormányzattól vásárolt telken.

Társasházdömping egykori önkormányzati telken

Érdekesség, hogy a sportcsarnoknak szánt telekre egyébként ugyanaz a befektetői kör épít, amelyik a Lehel utca és Attila utca kereszteződésében is felhúzta a társasház komplexumot.

Weboldaluk szerint hozzájuk köthető egyébként a Kossuth Lajos u. 5. szám alatt, a mentőállomással szemben lévő társasház is, amely – talán már nem is meglepetés – szintén egykori önkormányzati ingatlanon épült. Ez a társasház amúgy a kiszivárgott kispesti hangfelvételeken is előkerült, amelyen arról hallhattunk, hogy a „Miszter40 Százalék”-ként emlegetett egykori MSZP-s önkormányzati képviselő, a kispesti vagyonkezelő igazgatója is vett itt egy lakást, amely az édesanyja nevén van.

Nincs nagyobb befogadóképességű terem

Pedig nagyobb befogadóképességű létesítményre szükség volna, hiszen nincs olyan helyszín Kispesten, amely nagyobb rendezvény befogadására alkalmas volna; a legnagyobb rendezvényterem a KMO nagyterme, amelyben csak 150 fő fér el.

– Elfogadhatatlan, hogy csarnok híján a Kispest Karate Kupánkat más kerületben kell megszervezni, mint ahogyan a Kispest Női Kézilabda Klub sportolói is más településen kénytelenek edzeni – mondta lapunknak Vidra Zoltán képviselő, a NEGO Kyokushin Karate Egyesület motorja. A képviselő hozzátette: nemcsak sportcsarnoka nincs Kispestnek, de a közterületi sportolási lehetőség is jóval kevesebb, mint a többi kerületben.

Pedig volna igény további futókörökre és fitnesz parkokra is. A sportcsarnok megvalósulására ugyanakkor szerinte egyre csökken az esély, hiszen az önkormányzat évek óta adogatja el a tulajdonában lévő telkeket, amelyekre rendre társasházakat húznak fel, sőt, volt már példa arra, hogy parkot is feláldozott az önkormányzat ennek érdekében.

undefined

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=