Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2023.12.14.

Kutyákat a (köz)intézményekbe a "gyepiről"!

Kutyákat a (köz)intézményekbe a "gyepiről"! – akár ez is lehetne a szlogenje annak a programnak, amelynek keretében a főváros gyepmesteri telepén egy éve árválkodó hat éves Zénó ma a beköltözhetett a Magyar Vöröskereszt kispesti szervezetéhez. 
 
- Tartásának költségeit Kispest Önkormányzata állja,
- alapítványunk, a Dokta a Kispest Kft-vel közösen kialakította a kenneljét,
- a kispesti Alpha-Vet Kft. mindenféle felszereléssel és finomságokkal ellátta őt,
- a KutyaGuru Team pedig vállalta az alapkiképzését.
 
Bízunk benne, hogy ezt az egyedülálló mintaprojektet mind több kerületi önkormányzat átveszi majd, hiszen a Fővárosi Önkormányzat arról tájékoztatta a kerületi jegyzőket, hogy a közterületükről a fővárosi gyepmesteri telepre bekerült állatok ellátását amúgy is nekik kell finanszírozniuk a 16. naptól.
 
Innen jött az ötlet: miért ne élhetnének akkor egy kerületi intézményen belül? Hiszen bárhol jobb nekik, mint a szűk betonkennelben a gyepin.
 
Köszönöm mindenkinek, aki segítette, hogy mindez megvalósuljon! Köszönöm a Magyar Vöröskereszt állatbarát hozzáállását, hiszen ez a kulcs.
 
Mindannyian reméljük, hogy egyre több köz-vagy egyéb szociális intézmény fogad be magához gazdátlan állatot amolyan terápiás jelleggel. Hiszen ezzel nemcsak az állatokon segítünk, hanem jót teszünk embertársainkkal is.
 
undefined
 
További képek és forrás: facebook.com/doditygabriella



Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=