Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2023.11.28.

Folyamatosan újulnak meg a kerületi oktatási intézmények

Míg az önkormányzati időkben volt, hogy a törött csempéket sem javították meg, volt, ahol évtizedeken át még tisztasági festésre sem fordítottak pénzt, és nem egy intézményben vödrökben gyűjtötték az esővizet, ütemezett és nagyszabású felújítási programot hajt végre a kormányzati Külső-Pesti Tankerületi Központ.

undefined

A helyzet korántsem tökéletes, de évtizedes lemaradásokat kellene egyszerre pótolni. Az elmúlt években a tankerület közel 1,5 milliárd forintot fordított már az épületek felújítására, az önkormányzat minden évben intézményenként 1-1 millió Ft-ot ad.

undefined

A Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskolában a bejárat és az aula is megújult

A Bolyai János Általános Iskolában és a Károlyi Mihály Magyar - Spanyol Tannyelvű Gimnáziumban történt a legnagyobb fejlesztés. Előbbi homlokzatának hőszigetelése és nyílászáróinak részleges cseréje (II. ütem) is megtörtént, utóbbi épülete pedig egy kormány projektnek köszönhetően, energetikai felújításon, homlokzati hőszigetelésen, nyílászáró cserén, fűtésrendszer korszerűsítésen és tetőfelújításon ment keresztül. Befejeződött a Puskás Ferenc általános Iskola főbejáratának és az aulának a rekonstrukciója, valamint a gépészet is megújult, és a radiátorok cseréje is megtörtént. A Vass Lajos Általános Iskola főbejárati fogadórésze is már új, illetve a könyvtárhoz tartozó híd felújítása, a nyílászárók és burkolatok cseréje, valamint a radiátorok részleges cseréjét is elvégezték. A Hungária úti általános iskolában egy teljes szárny megújult. A tankerületi központ, további 11 intézményben végzett karbantartási feladatokat, ezek között szerepelt például fűtésszerelés, játszóvár és tetőjavítás is. A tankerület 2020-tól évi csaknem félmilliárd forintot fordít az oktatási intézmények megújítására és karbantartására, a pandémia ugyan 2021-ben okozott némi megtorpanást, de még akkor is majd negyedmilliárd forintot fordítottak az oktatási intézményekre, ezáltal a gyerekek megfelelő ellátására.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=