Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2023.10.10.

Közösen az állatok elleni bűncselekményekkel szemben

A tavalyi jogszabály módosításnak köszönhetően már önmagában a csalétkek kihelyezése is bűncselekménynek minősül, akkor is, ha adott esetben az állatban nem esik kár – fogalmazott ma Ovádi Péter kormánybiztos, aki az állatvédelem, azon belül is az állatok elleni bűncselekmények kapcsán az összefogás fontosságát hangsúlyozta.
 
Erre jó példa, ahogyan a XVIII. kerületben található Péterhalmi erdőben immár egy éve harcolnak a civilek és a hatóságok közösen azon szomorú eseménysorozat kapcsán, amelyben folyamatosan szöges csalétkeket szórnak szét.
 
A rendőrség nyomoz, a hasonló bűncselekmények ellen pedig a Készenléti Rendőrség lovas járőrei is jelen vannak a Pilis Parkerdő Zrt. által fenntartott, mintegy 250 hektáros erdős részen – tudtuk meg Reinitz Gábor vezérigazgatótól.
 
Vida Ágnes, a 18. Kerületi Felelős Kutyabarátok Egyesületének vezetője arról a harcról beszélt, amelyet a csalétkek kiszórása ellen tettek; saját őrjáratokat indítottak, és folyamatosan szedegették össze a kiszórt csalétkeket. Munkájuk felbecsülhetetlen.
 
Ne feledjék: a csalétkek kihelyezés bűncselekmény, ha ilyet lát bárki, azonnal értesítse a rendőrséget!
 
Köszönjük mindenkinek, aki az állatokért tesz!
 
undefined
 
További képek és forrás: facebook.com/doditygabriella

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=