Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2023.10.09.

Botrányos Hunyadi utcai biciklisáv: A baloldal tesz a kispestiek véleményére

Még mindig hajthatatlan Gajda Péter polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester, hiába kérték a Hunyadi utcai lakók, hogy ne ott legyen bicikliút, egy éve süket fülekre találnak. Úgy tűnik hiába írták alá a tiltakozó petíciót is 147-en, és hiába próbált szót kérni ebben az ügyben Dódity Gabriella fideszes önkormányzati és fővárosi képviselő is a testületi ülésen. A baloldal továbbra is erőből nyomja le mindenki torkán az elhibázott elképzelést.

undefined

Míg a baloldal rendre demokráciát hirdet, addig éppen az ellenkezőjét cselekszi. Karácsony Gergely élő példája ennek, hiszen erőből nyomja le programjait a fővárosiak torkán, ahogy Gajda Péter is a kerületben. A Hunyadi utcai biciklisávok felfestése jól példázza mindezt, hiszen a lakók kivétel nélkül ellenezték már egy éve, hogy abban a nagy forgalmat bonyolító, egyébként szűk utcában kivitelezzék a „fejlesztést”. Szerintük a kertváros erre alkalmasabb volna. Gajda Péter és köre egy éve hitegette Dódity Gabriella fideszes kispesti és fővárosi képviselőt, aki több alkalommal felhívta a kispesti testület figyelmét a lehetséges problémákra, de magukat a Hunyadi utcában élőket is, hogy felülvizsgálják a kérdést. 

„ A Hunyadi utcai kerékpársáv felülvizsgálatát 147 lakó kérte aláírásával megerősítve. Nagyságrendileg ennyi ingatlan van az utcában, ami azt jelenti, hogy a Hunyadi utcában élők döntő többsége követeli a felülvizsgálatot. Ez várható volt, hiszen a baloldali vezetésű önkormányzat az elmúlt egy évben sem tett egy lépést sem annak érdekében, hogy meghallgassák az utcában élőket. Holott ezt saját maguk meg is ígérték többször, legrégebben a megvalósítás megfogalmazásakor. A lakók leveleire sem válaszoltak, mint ahogyan az egy évvel ezelőtt megküldött levelemre sem küldött választ Gajda Péter. Pedig abban szintén a Hunyadi utcában élők véleményét olvashatta volna el, ha érdekelte volna”–mondta Dódity Gabriella.

Az aláírásgyűjtést megelőzően, a lakók már az utcára is kivonultak, de minden hiába

A Hunyadi utcában élők csak nehezen tudnak hazajutni autóval az újonnan felfestett bicikliút miatt, de egy mikrót sem tudnak házhoz rendelni, parkolni nem lehet, sem a saját udvarukba kanyarodni az útról. A felfestést csak részlegesen tudták kivitelezni, mert a helyiek nem álltak arrébb autóikkal. A lakosság az utcán tiltakozott. A helyieknek annyit sikerült kiharcolniuk, hogy legalább fogadja őket a Gajda Péter vezette önkormányzat, igaz, az órákig tartó találkozón semmi érdemi nem történt.

A pórul járt lakosságon még nyerészkedik is a kispesti baloldal

Miközben a baloldali városvezetés hallatlanná teszi a lakók problémáját és tiltakozását, addig a parkolási bírságolás nagyban zajlik a Hunyadi utcában. Érthető módon a helyiek között egy jobban forrnak az indulatok, hiszen a mindkét irányban felfestett biciklisáv miatt, egyáltalán nem parkolhatnak az utcában, de a környék leterheltsége miatt, annak környékén sem. Azokat a lakókat, akik mégis felállnak a házuk előtti, egyébként szűk járdára –másképpen nem tudnak parkolni, ugyanis az úttest is szűk, ráadásul kétirányú forgalmat bonyolít és a Galvani utat tehermentesíti–, sorra bírságolják. De a felháborodott lakosságot már sokszor ez sem érdekli...

Mint ismert, Kispesten még a Tarlós István főpolgármester idején elnyert uniós pályázati forrásból épít bicikliutat Karácsony Gergely, azaz a főváros. Annak idején a fejlesztés több kerületet is érintett volna, de mára ezt a balos kerületek elmeszelték. Gajda Péter talán az egyetlen polgármester, aki megvalósítja, de a jelek szerint rosszul. Az elképzelés szerint, miután Tarlós elnyerte a pénzt, a városrészek feladata volt megtervezni, hogy hol is fusson az a bicikliút. A kispesti önkormányzat az Üllői út teljes vonalát és a Galvani utat tehermentesítő Hunyadi utcát jelölte ki. Azóta áll a bál.

forrás:fb

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=