Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2023.03.29.

Folytatódik a baloldali politikai kannibalizmus: így szalámizza le Gyurcsány a balos kis pártokat

Tovább dagad a baloldalon mindent felfaló „DK-s kisgömböc”, Gyurcsány Ferenc visszaszerezte a Kispesten elvesztett alpolgármesteri helyet.

Folytatódik a baloldali politikai kannibalizmus, múlt héten 

„visszafoglalta” Gyurcsány Ferenc a 2019-ben elvesztett kispesti alpolgármesteri széket, amelyet Ternyák András,korábbi XVIII. kerületi DK-s polgármesterjelölt kapott meg. A DK ezzel tovább erősítette hatalmát Budapesten. 

undefined

Gajda Péter MSZP-s polgármester és Ternyák András DK-s alpolgármester, utóbbi múlt héten lépett hivatalba Fotó: Ruzsa István

A rossz nyelvek szerint az sem lenne meglepő, ha Gyurcsány Ternyák Andrást indítaná a kerületben polgármesterjelöltként 2024-ben. Mindenesetre Gajda azt bejelentette a napokban, hogy az összefogás nélkül, MSZP-s színekben indul majd és a szocialistáknak meg van már a 12 képviselőjelöltje is. 

Gyurcsány folyamatos terjeszkedése és egyeduralomra törekvése nem újszerű jelenség a baloldalon, eddig csaknem 20 politikust szipkázott el saját szövetségeseitől. Amellett, hogy a DK igyekszik az önkormányzatoknál befolyást és többséget szerezni a baloldali kis pártok kárára, az önkormányzatok cégeinél is egyeduralomra tör.Ez a stratégia azért is bizonyult hatékonynak számukra, mert ezzel egyszerre bővítik, erősítik saját pártjukat és gyengítik riválisaikat. 

undefined

Gyurcsány és a DK a kis baloldali pártok rovására építkezik Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe

A jövőre esedékes önkormányzati és európai uniós választásokra olyan pozícióba juttatja pártját Gyurcsány, hogy a baloldalon nem is nagyon lesz választás a Demokratikus Koalíción kívül. Egyelőre úgy fest, a DK uralni fogja az ellenzéki térfelet, és ma már erőből döntené el a belvitákat is. Megalakították az Országgyűlésben a legnagyobb baloldali frakciót, árnyékkormányt állítottak fel gyakorlatilag csak a saját embereikből, saját szövetségeseiktől szipkázták el a politikusokat, és új játékszabályokat is hoznának a közös jelöltek kiválasztására. Eszerint pedig úgy tárgyalnának a 2024-es önkormányzati választások jelöltjeiről, hogy nekik több szavazatuk lenne, mint a többi balos pártnak.

forrás: metropol

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=