Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2023.03.03.

Rétvári Bence: a gyermekek érdeke a legelső

A gyermekek érdeke a legelső, meg kell védeni őket az oktatási intézményekben is - hangsúlyozta Révári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus emlékeztetett arra: az utóbbi időben több pedofilügy is nyilvánosságot kapott, az egyikben egy III. kerületi pedagógiai asszisztens beszélt arról, hogy szexuális kapcsolata van egy 15 éves fiúval. Rétvári Bencefelhívta a figyelmet arra, a Belügyminisztérium által működtetett Integrált Jogvédelmi Szolgálat gyermekjogi képviselőinél segítséget kérhetnek az érintettek, amennyiben úgy gondolják, sérültek jogaik vagy szexuális visszaélés áldozataivá váltak. Az államtitkár mindenkit arra biztatott, ha ilyen üggyel találkozott, vegye igénybe a szolgálat segítségét. 

Novák Krisztina, a szolgálat vezetője kiemelte: a gyermekjogi képviselők országos lefedettséggel dolgoznak, minden település minden oktatási intézményében elérhetők. A képviselőket fel lehet keresni személyesen, a 80-620-055 ingyenes zöldszámon, vagy a [email protected] címen.

undefined

 

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=