Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2023.01.10.

Kispest is támogatást kap a kormánytól a megemelkedett rezsiköltségekhez

A szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók miatt az energiaárak az egekbe lőttek, ezért a kormány 138 városi és 17 kerületi önkormányzat támogatásáról döntött összesen mintegy 44 milliárd forint értékben. Kispest több mint 522 millió forint támogatást kap megnövekedett rezsiköltségeihez.

A Miniszterelnökség közleményben emlékeztetett: a háború és a brüsszeli szankciók következményeként az energiaárak sokszorosára emelkedtek. A kormány célja, hogy ebben a helyzetben is a legfontosabb közszolgáltatások működése fennmaradhasson, ezért a korábbi tízezer lakos alatti településeknek adott kormányzati támogatás után most a tízezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek energiaár-emelkedés miatti támogatásáról döntött mintegy 44 milliárd forint értékben.

A támogatásért cserébe takarékosságot kérnek, ezért az érintett önkormányzatok tervet készítettek a lehetséges energiamegtakarítási lehetőségekről. A közlemény utalt rá, hogy a települések anyagi helyzete, alapvető intézményeik fűtési és világítási rendszere, illetve energiabeszerzési szerződéseik jelentésen eltérők.

A megnövekedett rezsiköltségeikhez nyújtandó állami támogatásról Balla György miniszteri biztos és Láng Zsoltkormánybiztos tárgyalt azokkal a városi és fővárosi helyhatóságokkal, akik elfogadták meghívásukat az egyeztetésre. „Javaslatuk alapján a Miniszterelnökséget vezető miniszter 138 városi és 17 kerületi önkormányzat részére csaknem 44 milliárd forint támogatásról döntött, a települések listája elérhető a kormányportálon” – hangsúlyozta a közlemény.

A lista ide kattintva érhető el.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=