Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.12.09.

A magyarok érdeke az első

"A szomszédos Kőbányán el tudtam érni, hogy a rászorulókat idén ősszel különféle energetikai támogatásokkal segítsük annak érdekében, hogy az ott élők minél kevésbé érezzék meg ezt az egész világot megrengető válságot. A magyar kormány továbbra is mindent megtesz annak érdekében, megvédje a magyarokat az elhibázott brüsszeli szankciók mindenre kiterjedő negatív hatásaitól." Dr. Pap Sándor választókerületi elnök írását olvashatják.

Bekövetkezett az, amiről mindenki azt hitte, hogy már sosem kell átélnünk. Az Európai Unió szomszédságában kitört egy háború. Talán sokan még mind a mai napig nem tudtuk feldolgozni, hogy ilyen még megtörténhet Európában. Ennek az eseménynek számos hatása van mindannyiunk életére, ami a leginkább kézzelfogható, az az árak, azon belül is az energia árának a növekedése. Európa-szerte a gáz és üzemanyagárak az egekbe szöktek. - Mindez a háború és az elhibázott szankciók hatására történt meg. 

Brüsszel ahelyett, hogy közvetítőként lépne fel Ukrajna és Oroszország, valamint az Amerikai Egyesült Államok között, értelmetlen és kudarcot vallott szankciókkal próbálja térdre kényszeríteni az orosz energiaóriást - sikertelenül. Oroszország annyi bevételre tesz szert a gáz eladásából, amennyire a háború előtt soha. Nem, hogy nem tudta az EU megregulázni az oroszokat, hanem az oroszok még meg is erősödtek azóta, mióta a szankciók érvénybe léptek. Rendkívül fontos, hogy a mindenkori magyar kormány és a magyar emberek között legyen párbeszéd, hogy az embereket bevonják a döntéshozatalba. Mert ki tudná jobban, mire van szüksége az embereknek, mint maguk a polgárok? Éppen ezért indított a kormány nemzeti konzultációt a brüsszeli hibás szankciók kapcsán.

undefined

Még van lehetőségünk arra, hogy Brüsszel változtasson az irányon, ha elérjük, hogy Brüsszel megszüntesse a szankciókat. Ha ez sikerül, akkor van esély arra, hogy az infláció a felére csökkenjen, valamint a gáz és az üzemanyag árának a növekedése is megálljon. De nem csak országosan, hanem helyi szinten is fontos, hogy a vezetőink fellépjenek a mindennapjainkat megnehezítő áremelkedéssel és energiaválsággal szemben. A szomszédos Kőbányán el tudtam érni, hogy a rászorulókat idén ősszel különféle energetikai támogatásokkal segítsük annak érdekében, hogy az ott élők minél kevésbé érezzék meg ezt az egész világot megrengető válságot. A magyar kormány továbbra is mindent megtesz annak érdekében, megvédje a magyarokat az elhibázott brüsszeli szankciók mindenre kiterjedő negatív hatásaitól 

Megbecsülést érdemelnek idős honfitársaink

Ilyen rendkívüli időkben rendkívüli intézkedésekre van szükség. Ezért a kormány több módon is segíti a nyugdíjasokat. A rezsicsökkentés fenntartásával, az alapvető élelmiszereket érintő árstopokkal, nyugdíjemeléssel és nyugdíjprémiummal is. A baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat a nemzeti kormány visszaadta. Idén már háromszor is nőttek a nyugdíjak, összesen 14 százalékkal. Ötödik alkalommal kapnak a nyugdíjasok nyugdíjprémiumot, és januárban ismét jelentős mértékű nyugdíjemelésre számíthatnak a kispesti nyugdíjasok is.

undefined

A magyar kormány a válságok idején is megmutatja, hogy a magyar emberek oldalán áll és továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje és segítse a kispesti nyugdíjasokat az elhibázott brüsszeli szankciók mindenre kiterjedő negatív hatásaitól.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=