Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.12.03.

„Zöldhasú Budapest”

Szabad, szolidáris, igazságos Budapestet hirdetett Karácsony Gergely, ezek a szavak molinókon is tetszelegnek a Városháza dísztermében, a Fővárosi Közgyűlés helyszínén is. Az üléseken történtek ugyanakkor rendre cáfolják mindezt.

Előterjesztést készítettem két kispesti témában. Az egyikben azt kértem, a főváros fizesse ki Kispestnek a főváros Üllői úti területén álló korábbi fallabda terem bontásának költségét, az ne Kispestnek kerüljön pénzébe. A másikban állatvédelmi témában kértem a főpolgármestert, alakítson ki mások helyen nagyobb, a gyepmesteri és menhelyi funkciót kettéválasztó komplexumot, adjon pályázati úton forrást a Budapesten egyre szaporodó kóbor macskaállomány ivartalanítására, és az állatvédő civil szervezetek szintén pályázati úton, anyagilag támogassák. Ezek az én meglátásom szerint is jó célok, de ezek saját választási ígéretei amúgy, amelyeket a Budapesti Állatvédelmi Chartában tett közzé Karácsony Gergely. Mégis, az előterjesztéseimet, mindkettőt lesöpörték az asztalról. A párbeszéd jegyében, a szabad, szolidáris, igazságos Budapesten. Álságos és képmutató az egész. 

A főpolgármester egyébként emellett pont annyira zöld, amennyire állatbarát – semennyire. A fővárosi fákat védő rendeletüket úgy alkották volna meg, hogy a beteg vagy veszélyessé vált fákat kivágásuk után nem lett volna kötelező pótolni. Ezt érti valaki? Szerencsére itt sikert ért el a frakciónk, a rendelettervezetet levették napirendről, a következő ülésen majd újból nekifutnak. Felszámolták az egyik legzöldebb közlekedési eszközt is, a fogaskerekűt; Pokorni Zoltán polgármester csak 2500 hegyvidéki aláírásával tudta megmenteni. 

Az alkalmatlanságukról már meggyőződhettünk, hiszen ismerjük a fővárosi közlekedési helyzetet, a kerékpársáv-festési őrületet, amely sok helyütt már felfoghatatlan káosszá teszi a várost. Utóbbi elérte amúgy Kispestet is, nemsokára a főváros és Kispest önkormányzata közreműködésével a Hunyadi utcában élők szembesülhetnek azzal, hogy mindkét oldalon kerékpársávot alakítanak ki, felszámolva a már csak az amúgy is egyik oldalon lévő parkolási lehetőséget. Nem, nem a kerékpáros közlekedés ellen vagyok, hanem az ésszerűtlen, ostoba döntések ellen szólalok fel. Az ott élők nem fogják tudni hová tenni az autóikat, mert sokaknak nincs beállási lehetőségük. Az út pedig, amely hatalmas forgalmat bonyolít, amelyhez amúgy is szűk, teljességgel balesetveszélyessé válik amúgy a kerékpárosok számára is, akik jelenleg biztonsággal végig kerékpározhatnak a szomszédos utcákban az Ady Endrétől a Nagykőrösi útig. Mindezt úgy teszik, hogy a lakókkal nem is egyeztettek, a körzet megválasztott DK-s képviselője pedig csak annyit mondott válaszul a felszólalásomra: tudják, hogy a Hunyadi utcában élőknek ez gondot fog jelenteni. Alkalmatlanság, arrogancia, észnélküliség, szavakban párbeszéd, a valóságban az itt élők igényeinek semmibe vétele. 

Azt már eddig is láttuk, a teljes alkalmatlanság van úrrá a főváros vezetésén, amelynek élén Karácsony Gergely üldögél, de a színfalak mögött Gyurcsány osztja a szerepeket. Nemrég azonban az is napvilágra került, hogy a baloldal dollár miliókat kapott az Egyesült Államokból a kampányához, és a hírek szerint a pénzek gyűjtése körül Karácsony Gergely fővárosból is fizetett tanácsadója sertepertélt. Aztán kiderült az is, a 3 milliárd forint nem az USA-ban élő magyarok mikroadományaiból jött össze, ahogy azt korábban állították, hanem a neten fellelhető adatok szerint mindössze 11 adományozótól érkezett. Hihető, nem? Ahogy a XVI. kerület polgármestere, Fővárosi Közgyűlési képviselőtársam, Kovács Péter fogalmazott a közgyűlésben: „Ez nem zöld, hanem zöldhasú Budapest.”

undefined

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=