Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.11.22.

Botrányos óvodafelújítás Kispesten

A kerítés felújításának 30 millió forintos költségvetésében új kerítéselemek is szerepelnek, ám szemmel láthatóan az maradt a régi, mindössze lefestették. Elszámoltak 11 gáztűzhelyt is, az intézményben azonban kikötötték a gázt. A Százszorszép Óvoda felújítását a baloldali vezetésű kispesti önkormányzat végeztette el. A Nemzeti Nyomozó Iroda több kispesti korrupciógyanús ügyhöz hasonlóan ebben a projektben is nyomoz.

Ilyen az, amikor a baloldal felújít a kispesti gyerekeknek 180 millió forintból egy óvodát…” – kezdte Dódity Gabriella Fidesz-KDNP-s fővárosi képviselő Facebook-posztját, amelyben a Százszorszép Óvoda felújításának részleteit szemléltette. A munkák kapcsán érdemes tudni, hogy azokat 2019 nyarán végeztette el a baloldali vezetésű önkormányzat, a projektet pedig a baloldal által vitatott korrupciógyanús hangfelvételeken sokat emlegetett Kránitz Krisztián, a kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet akkori vezetője írta alá. Miután átadták a felújított intézményt, kiderült, hogy a végeredmény nem éppen úgy sikerült, mint amire számítani lehetett: az értékkülönbség a valós munkák és a papíron szereplők között több tízmillió forintos is lehet. 

undefined

Mint azt Dódity Gabriella bejegyzésében írta, a kerítés felújításának 30 millió forintos költségvetésében új kerítéselemek is szerepelnek, ám az szemmel láthatóan a régi maradt, s mindössze lemázolták. A lábazat pedig már elkezdett szétesni, így az felújításra szorul. A költségvetésben új mosogató beszerzését ígérték, a fotók alapján azonban úgy tűnik, mintha a régi került volna vissza a konyhába.

undefined

„Elszámolnak 11 (!!) db gáztűzhelyet, ami önmagában nonszensz, de az óvodában kikötötték a gázt. Falba beépíthető wc tartályok szerepelnek a költségvetésben, de a vizesblokkban jóval olcsóbb, falsík előttiek vannak. A régi vas kádnak már nyoma sincs a mosókonyhában, de a költségvetésben annak felújítása és körbeburkolása is szerepel. A radiátorok védőrácsai is szerepelnek a költségvetésben, de azokat nem látni” – sorolta a fővárosi képviselő, aki emlékeztetett rá, hogy a kispesti Fidesz-KDNP frakció az elmúlt években többször mondta, hogy távolítsák el a korábbi vagyonkezelőt az önkormányzat kötelékéből.

OLVASTA MÁR?

Burány és a baloldal megmentette Kránitzot

Erre azonban nem került sor, sőt: a DK javaslatára egy másik önkormányzati intézménybe került át feladataival együtt, így – ahogy Dódity Gabriella bejegyzésében fogalmazott – mind a mai napig ő felel többek között a kispesti gyermekintézményekért is. „A felújítást végző vállalkozó sincs feladat nélkül: az óvodák, bölcsődék karbantartási gyorsszolgálatát mind a mai napig az ő köreik látják el” – hangsúlyozta.

Három éve borult a bili

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 2019 óta nyomoz a Százszorszép Óvoda felújításának ügyében. Emlékezetes, annak az évnek az őszén láttak napvilágot azok a baloldal által vitatott képi- és hangfelvételek, amelyeken Lackner Csaba akkori kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő hosszasan részletezte a baloldali vezetésű kerületben zajló korrupciós folyamatokat.

OLVASTA MÁR?

Lackner szerint csak rágalom, hogy drogozik

A képi felvételeken látható, hogy fehér port szárítgat, majd csíkokba rendez, ő azonban a mai napig tagadja, hogy ő szerepel a felvételen, azokat manipuláltnak tartja.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=