Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.11.06.

A (párt)harcokon túl van egy Budapest is

"Nem látunk víziót, stratégiát Budapest fejlesztésére, és a működtetésére sem nagyon. Látunk azonban mást, ijesztő hatalmi harcokat, amely ha kell, saját érdekei mentén letarol mindent, és egyetlen célja a hatalom megszerzése, minden egyéb másodlagos, vagy épp sokadlagos"

Nemrég az elmúlt három évét értékelte a főpolgármester, és mindannyiunk szerencsétlenségére úgy fogalmazott, meg van elégedve az eredményekkel. A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén épp további 20 új, alacsonypadlós CAF villamos beszerzéséről is tárgyaltunk, amelyekből több szerelvény a 42-es és az 50-es vonalán fog közlekedni. A vita közben épp azt szerettem volna elmondani, csak nem kaptam szót, mekkora szerencsének tartom, hogy volt egy korábbi főpolgármestere a fővárosnak, aki olyan előkészített projekteket hagyott a baloldalra egy 200 milliárd forintos többlettel kiegészítve a kasszában, amelyeket csak végre kell hajtani. Ilyen többek között a járműbeszerzés, amelyet szintén Tarlós István és csapata indított el.

undefined

De nemrég láthattuk a főpolgármestert széles mosollyal az arcán bejelenteni, hogy hamarosan már csak alacsonypadlós buszok közlekednek a városban, és szép sajtóakció keretében épp Wekerletelepen búcsúzott el a régi járművektől. Az, hogy ezt megtehette, szintén Tarlós Istvánnak köszönhető. Az meg már tényleg elenyésző semmiség, hogy hat éve (!) szinte már csak alacsonypadlós buszok járnak a fővárosban. De hasonló projekt az előkészítve átadott projekt, a Blaha Lujza tér felújítása, amely Karácsonyék keze alatt végeláthatatlan idők óta húzódik és drágul, vagy az emblematikus Lánchíd felújítása, amely szintén elő volt készítve, most mégis 5 milliárd forinttal többe kerül a fővárosnak. Persze nincs ezzel baj, hogy vannak áthúzódó projektek. A baj azzal van, hogy olyan elképzeléseket nem látunk, amelyeket egy kurzusváltás esetén a következő főpolgármesternek kellene befejezni. Nem látunk víziót, stratégiát Budapest fejlesztésére, és a működtetésére sem nagyon. Látunk azonban mást, ijesztő hatalmi harcokat, amely ha kell, saját érdekei mentén letarol mindent, és egyetlen célja a hatalom megszerzése, minden egyéb másodlagos, vagy épp sokadlagos.

undefined

Arról lehet hallani, hogy a DK bekeményített, és célja, hogy a kisebb pártokat, saját koalíciós partnereit bedarálja, hogy csak ő maradjon a baloldali porondon. A folyosói pletykákat igazolni látszik az élet, az egyéb más párt színeiben regnáló polgármesterek sorra ülnek át a DK-ba, már csak néhányan lógnak ki a sorból, köztük a kispesti és a zuglói is. A DK pedig a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén be is mutatta, bármire képes: leszavazta Horváth Csaba MSZP-s zuglói polgármester Bosnyák téri városközpont előkészítéséről szóló előterjesztését, veszélybe sodorva ezzel a kormánytól az Egészséges Budapest Programból kapott 400 millió forintos támogatást is. És közben itt van a főpolgármester, aki szintén egy másik párt színeiben próbál gyenge gumicsónakjával és szerény evezési képességeivel a víz felszínén maradni, miközben a DK a sajtóban elegánsan megüzente neki, nem alapértelmezett, hogy támogatják. 

A már jól ismert hatalmi harcban semmi sem drága, a munka háttérbe szorul, a rombolás az első. Egyetlen fokmérő a szervilitás, minden egyéb képesség csak hátráltató tényező. A döntések teljesen célt tévesztve születnek, megfeledkezve arról, mégis csak egy várost bíztak rájuk a szavazók. A fentről, hatalmi erőből való közlekedés a gyengék fegyvere, és fel sem tűnik nekik, vesztesek ők is, miközben csak azzal vannak elfoglalva, hogy a romokra kitűzzék a zászlót. Mindeközben pedig a mérhetetlen kárt mi, budapestiek szenvedjük el. A legfőbb kérdés pedig már csak az: a teljesítménynélküliség meddig maradhat következmények nélkül.

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=