Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.10.26.

Egy könyvvel emlékeztették „suttyóságára” Horváth Csabát

A trianoni békeszerződésről szóló könyvet adott át Dódity Gabriella a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója nevében Horváth Csabának a Fővárosi Közgyűlésen, így emlékeztetve őt arra, hogy Székelyföldön magyarok élnek. Emlékezetes, Zugló MSZP-s polgármestere angolul írt levelet a kerület testvértelepülése, Csíkcsicsó polgármesterének, Péter Lukácsnak.

undefined

Elképesztő tapintatlanságról tett tanúbizonyságot az MSZP-s Horváth Csaba, Zugló polgármestere, amikor angol nyelvű meghívóval invitálta meg a kerület születésnapi ünnepségére Péter Lukácsot, székelyföldi testvértelepülésük, Csíkcsicsó polgármesterét.

A levél, amely azóta bejárta az internetet, határon innen és túl sokakat felháborított. Dódity Gabriella például úgy fogalmazott közösségi oldalán, hogy „angolul írni levelet egy határon túlra szakadt település polgármesterének nem hiba. Nem, nem az. Annál valami sokkal súlyosabb és gyógyíthatatlanabb! Suttyóság, bunkóság. Megbocsáthatatlan taplóság. Tudatlanság? Nem. Még annál is rosszabb. Tökéletes és visszavonhatatlan látlelete annak, mit jelent a baloldalnak az, hogy magyar, vagy az, hogy haza.”

A kormánypárti fővárosi képviselő itt nem állt meg: a mai Fővárosi Közgyűlésen a trianoni békeszerződés 100. évfordulója alkalmából kiadott Trianon 100 kötetet adta át a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója nevében, alelnökként Horváth Csabának, a fővárosi MSZP-frakció vezetőjének. Azt üzente neki, ha kiolvasta a könyvet, adja át a DK-s Arató Gergelynek, hiszen az ominózus levélen a felesége volt megjelölve kapcsolattartóként. A DK-s önkormányzati képviselő Kinisch Andrea ugyanis testértelepülési tanácsnoki tisztséget tölt be a zuglói önkormányzatban.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=