Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.10.25.

Az életmentést segítő gépet kaptak a kispesti mentősök

Nagyban növeli a túlélési esélyeket az a speciális gép, amellyel a napokban bővült a Kispesti Mentőállomás eszközparkja: a gyors és hatékony újraélesztést segítő LUCAS mellkasi kompressziós rendszer beszerzését Dódity Gabriella kezdeményezte, a költségeket pedig az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a kispesti önkormányzat állta.

A Kispesti Mentőállomáson dolgozó bajtársak az év minden napján, a nap minden szakában készen állnak arra, hogy életet mentsenek, s nemcsak kerületünkben, hanem az egész Dél-pesti régióban. Áldásos munkájukat nagyban segíti az a modern mellkaskompressziós gép, melyhez a napokban jutottak hozzá. Beszerzéséhez 3 millió forinttal járult hozzá az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, a fennmaradó összeget – mintegy 3 millió forintot – pedig Dódity Gabriella kezdeményezésére a kispesti önkormányzat biztosította.

undefined

„Régóta beszéltünk már arról a kispesti mentősökkel, mennyire jó volna egy ilyen eszköz, amely kiváltja a kézi mellkasnyomást, felszabadítva egy kollégát, sikeresebbé téve így az újraélesztèst. Szabó Melinda mentőtiszt, a kispesti állomás vezetője és Német Tamás mentőápoló, koràbbi állomásvezető meg is mutatta nekem, milyen is ez a gép; remélem minél kevesebb kispesti találkozik majd vele az évek során” – írta közösségi oldalán a kormánypárti fővárosi képviselő. Lapunknak elmondta, köszöni a kispesti képviselő-testület valamennyi tagjának, hogy elfogadták javaslatát, továbbá köszönettel tartozik Engelbrecht Imrének, az OMSZ Közép-magyarországi regionális igazgatójának is, aki szintén támogatta e nemes ügyet.

undefined

A gyorsan megkezdett, hatékony mellkasi kompresszió rendkívül fontos, ha hirtelen szívleállás miatt összeesik valaki, ahogy akkor is, ha egy kórházban ápolt betegnek omlik össze a vérkeringése. A LUCAS mellkasi kompressziós rendszer az azonnali, eredményes újraélesztést segíti. Az eszköz a mellkas megfelelő pontjára helyezve, néhány gombnyomás után automatikusan megkezdi a mellkasi kompressziót.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=