Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.10.04.

Megbecsülést érdemelnek idős honfitársaink

Megbecsüléssel, tisztelettel kell fordulnunk az életüket végig dolgozó, a fiatalabb nemzedékek tagjait felnevelő idős honfitársaink felé. Hálánkat a sok-sok évnyi fáradozásukért az év bármely szakában kifejezhetjük, ugyanakkor a „hivatalos” napja ennek már jó ideje október elseje, amikor az idősek világnapját ünnepeljük. Ezen apropóból látogatott el a kispesti Zöld Diófa Gondozóház és Idősek Klubjába Dódity Gabriella kormánypárti fővárosi képviselő és Vidra Zoltán Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő, akik egy kis ajándékkal is kedveskedtek az intézményben élőknek.

Egyebek mellett időskorúak nappali ellátásával, szociális érkeztetéssel, jelzőrendszeres házi segítségnyújtással és idős, demens betegek átmeneti ellátásával is foglalkozik a közel 100 embernek helyet biztosító Zöld Diófa Gondozóház és Idősek Klubja. A Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat által működtetett intézményben az idősek világnapja alkalmából tett látogatást a két kormánypárti politikus, akik felajánlást is vittek magukkal: gyógyszeradagoló dobozokat ajándékoztak az itt élőknek. Egyben megígérték, hogy az idősek kérésére „postafordultával” nagyobb adag vitamint is biztosítanak majd nekik.

undefined

Vidra Zoltán, aki sok éven keresztül tagja volt az önkormányzat Szociális és Lakásügyi Bizottságának, lapunknak úgy fogalmazott: eddig is rendkívül fontos területként tekintett az idős honfitársaink segítésének ügyére, ezért amiben csak tud, önkormányzati képviselőként is segíti majd az intézményt. Mint arról korábban beszámoltunk, Vidra Zoltán vehette át a Fővárosi Közgyűlésbe delegált Dódity Gabriella képviselői mandátumát.

undefined

Idősek világnapja:

Az ENSZ Közgyűlése 1990. december 14-én döntött arról, hogy október 1-je legyen az idősek nemzetközi napja. Azóta minden évben, különböző rendezvényeken és programokkal megünneplik a Földünkön élő idős embereket, felhívva a közvélemény figyelmét az őket érintő kérdésekre, témákra. Napjainkban mintegy 700 milliárd idős – 65 év feletti – ember él, s számuk folyamatosan növekszik: a jóslatok szerint 2050-re 1,5 milliárdan is lehetnek majd.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=