Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.10.04.

Hamarosan megnyitja kapuit Kispest „kis kórháza”

Rövid időn belül megkaphatja az induláshoz szükséges engedélyeket az egynapos sebészet, a Kispesti Egészségügyi Intézet minden igényt kielégítő új részlege. A mintegy 1 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósult egység Kispest „kis kórházaként” fogadhatja hamarosan a betegeket, akik ezentúl helyben, lakóhelyükhöz közel vehetik igénybe a kisebb műtéteket, beavatkozásokat.

Az egynapos sebészet közel egy évig tartó munkálatokat követően készült el, s noha májusban ünnepélyes keretek között felavatták, a nyitásra csak azután kerülhet sor, miután a Kispesti Egészségügyi Intézet minden szükséges engedélyt megkapott.

undefined

A kispesti önkormányzat által fenntartott intézmény harmadik emeletén kialakított részleg kiemelkedően magas színvonalú lett mind felszereltségét, mind pedig méretét tekintve, s nem jellemző módon két műtőből – egy kisebből és egy nagyobból – áll. Ezekben szemészeti, laparoszkópos, sebészeti, nőgyógyászati és ortopédiai műtéteket, kisebb traumatológiai beavatkozásokat és urológiai műtéteket, valamint végbéltükrözést is végeznek majd a szakemberek.

undefined

-Mivel Kispesten nincs kórház, óriási szükség volt a fejlesztésre: a hamarosan megnyíló egynapos sebészetnek köszönhetően a betegek itt, helyben vehetik majd igénybe ezeket a szolgáltatásokat, ahelyett, hogy más kerületekbe kellene utazniuk értük – magyarázta lapunknak Dódity Gabriella, aki a kispesti Fidesz-KDNP frakció tagjainak társaságában, az indulást megelőző napokban járta végig a részleget. A kormánypárti fővárosi képviselő felelevenítette: az egynapos sebészet abból a mintegy 1 milliárd forintos kormányzati támogatásból valósult meg, amelyet kerületünk az Egészséges Budapest Program (EBP) forrásaiból kapott egészségügyi ellátórendszerének fejlesztésére.

undefined

Fontos tudni: az EBP, amely 700 milliárd forintos keretösszeggel indult el 2017-ben, a közép-magyarországi régió történetének legjelentősebb egészségügyi fejlesztésének számít. Beindítását a jó gazdasági teljesítmény tette lehetővé, s általa számos fővárosi és Pest megyei kórház és szakrendelő újult meg és újul meg a jövőben is.

undefined

Dódity Gabriella emlékeztetett arra is, hogy a program forrásaiból korábban Kispest – a fővárosi kerületek közül szinte egyedüliként – egyetlen forintnyi forrást sem kapott, mivel a baloldali vezetésű önkormányzat az igényfelmérőt úgy töltötte ki, hogy abban jelezte, mindent meg tudnak oldani önkormányzati forrásból.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=