Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2022.09.28.

„Tényleg megvárjuk, míg összedől Kispest első polgármesterének háza?”

A kérdést Dódity Gabriella intézte Karácsony Gergelyhez a Fővárosi Közgyűlés szeptember 28-i ülésén, emlékeztetve őt arra, hogy a főváros tulajdonában lévő, katasztrofális állapotú épület kertjéből több alkalommal is kidőlt egy-egy fa, egyenesen a szomszédos Kispesti Mentőállomás kertjébe. A legutóbbi alkalommal egy mentős autója is megsérült.

„A Fővárosi Közgyűlésben ma megkérdeztem Karácsony Gergelyt, tényleg megvárjuk-e, míg összedől Kispest első polgármesterének háza? Persze miután összedőlt, nem lesz vele több gond… A Kossuth Lajos utca 8. szám alatti épület jelenleg a Karácsony Gergely vezette főváros tulajdona” – írta közösségi oldalán az ülést követően Dódity Gabriella, megjegyezve: a katasztrofális állapotban lévő, pusztuló épületet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár használja raktárnak.

undefined

A kormánypárti fővárosi képviselő emlékeztetett arra, hogy 2020-ban kidőlt az épület kertjéből egy fa, amely átesett a szomszédos Kispesti Mentőállomás kertjébe. „Akkor jelentős anyagi kár nem keletkezett, a mentőautók azonban nem tudtak tőle vonulni. 2022 nyarán ismét kidőlt egy fa, ismét a mentőket akadályozva, ismét a tűzoltók tették szabaddá az utat. Ezúttal azonban egy mentős autója is megsérült, aminek a költségeit eddig senki nem térítette meg” – részletezte Dódity Gabriella, aki a Fővárosi Közgyűlésen megkérdezte Karácsony Gergelyt, hogy „egészen biztosan így kell-e bánni a közvagyonnal”. 

undefined

„Azt a választ kaptam, meg fogja kapni Kispest az épületet. Egyúttal kértem, adjanak pénzt is a felújításához Kispestnek” – írta posztjában.

undefined

A képviselő az ülésen két, a budapestieket, köztük a kispestieket is érintő köztisztasági problémára is felhívta a figyelmet. Facebook-posztjában közölte, rákérdezett a baloldali városvezetésnél arra, hogy mikor kapja vissza Budapest a leszerelt szemetesedényeit. Választ a legutóbbi alkalomhoz hasonlóan ezúttal sem kapott. Bejegyzéséből az is kiderült, szóvá tette azt is, hogy a Kőbánya-Kispest metróállomás és környéke tele van szeméttel és hatalmas méretű pókhálókkal is, ezért kérte a városvezetést, fordítsanak nagyobb figyelmet a metróvégállomás takarítására.

undefined

Dódity Gabriella felidézte, hogy a Fővárosi Közgyűlés kezdetén a teremben ülők egy csoportja egy hatalmas molinót feltartva emlékeztette a baloldalt a kampányfinanszírozási botrányukra.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=