Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.09.14.

Karácsony "tartozik" a budapesti nyugdíjasoknak

"Nemrég rezsitámogatást vezetett be Karácsony Gergely főpolgármester, tele is kürtölte vele a médiát. Félreértés ne essék, a háború és energiaválság okozta áremelkedés miatt minden hasonlót támogatunk. Mindezzel „csak” az a baj, hogy minderre egy újabb elfeledett választási ígéret árnyéka vetül, hiszen nem ezt ígérte a főpolgármester." Dódity Gabriella fővárosi képviselő írása.

undefined

Bár nem vagyok matematikus, de számításaim szerint Karácsony Gergely minden budapesti nyugdíjasnak „tartozik” hatvanezer forinttal. A 2019-es kampányban ugyanis névre szóló levelében azt ígérte nekik, ha ő lesz a főpolgármester, húszezer forintot ad minden fűtési szezonban a rezsiköltségek enyhítésére. Három fűtési szezon telt el, amióta ő a főpolgármester. Így szerintem eddig minden címzettnek „tartozik” ezzel az összeggel.

undefined

Egyébiránt azt is mondta akkor Karácsony Gergely a Kossuth Rádióban, hogy nemcsak a választási évben adja ezt fűtési szezononként, hanem minden évben, így joggal hitte el neki sok mindenki, nem csak kampányfogásról van szó. 

Annál is inkább, mert azt is hozzátette: nem könyöradományként adná, amelyért cserébe szavazatot kér, hanem azért, mert hisznek a szolidáris Budapestben, és mert hiszi, hogy a főváros dolga az, hogy segítse az időseket. De szép ígéret. A rádióban egyébként arról is beszélt, mindezt a rászoruló nagycsaládosoknak is adná, így vélhetően nemcsak a nyugdíjasok, hanem ők is joggal kérhetnék számon a főpolgármestert.

Nem tudom, ha nincs a háború, az elhibázott szankciók okozta energiaválság, vajon eszébe jut-e segíteni bárkinek, mindenesetre most megtette. A mostani rezsitámogatás, amelyet bevezetett, havi kétezer, bizonyos feltételek mellett négyezer forintot adna segítségként. A fővárosi baloldal ugyanakkor a rezsitámogatás vitájában leszavazta a Fidesz-KDNP frakció azon javaslatát, amely megemelte volna ezt az összeget. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: még többet is ad, mint amit ígért. Szerintem pedig ez nem igaz, hiszen a választási ígéretei alapján minden újabb ígéretének hatvanezer forintról kellene indulnia.

Az már csak hab a tortán, választási levelében mit ajánlott még Karácsony Gergely főpolgármesterjelöltként. Lackner Csabát önkormányzati képviselőnek. Madarat tolláról…Köszönjük szépen a figyelmességét.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=