Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.08.24.

Indoklás nélkül kiteszi a Fővárosi Önkormányzat a tulajdonában lévő bérleményéből a Wekerlei Polgári Egyesületet

Indoklás nélkül kiteszi a Fővárosi Önkormányzat a tulajdonában lévő bérleményéből a Wekerlei Polgári Egyesületet – ezt közölte Karácsony Gergely főpolgármester. 
 
A civil szervezet közművelődési, kulturális és művészeti programokat, kiállításokat szervez a kispestieknek, és nemcsak gondos gazdája a Kós Károly téri közösségi helyiségnek, hanem fejlesztették is azt; saját költségükön alakították ki benne a vizesblokkot.
 
A bérleti szerződés felmondásáról szóló előterjesztésben olvasható valami indoklásféle; utalnak arra, hogy Kispest már régóta szeretne a neves festő-és zománcművésznek, Katona Áron Sándornak egy kiállítóhelyet. Mintha erre majd jó lenne a helyiség. A dolog szépséghibája, hogy amire célozgatnak, pár lépésre innen már megnyílt; a KÁS-ban a művész alkotásai helyet kaptak.
 
A Wekerlei Polgári Egyesület Gajda Péterhez fordult segítségért, aki válaszában azt írta, a helyiséget közművelődési és kulturális célokra kell hasznosítani; akkor jó, mert a wekerlei szervezet most is ezt teszi.
 
A Wekerlei Polgári Egyesület Hiller István országgyűlési képviselőt is felkereste. Ő válaszában azt írta: kérdésére a főváros megerősítette, a kormányzati megszorítások miatt nincs módja meghosszabbítani a fővárosnak a Wekerlei Polgári Egyesület bérleti szerződését.
 
Szóval értik, szerintük megvonások miatt kell eldobniuk maguktól a bevételt. Logikus, nem?
 
Mindezek után felmerül a kérdés: talán maradhatna a Wekerlei Polgári Egyesület, ha kitűznék a szivárványos zászlót?
 
A következő közgyűlésre benyújtottam egy előterjesztést, amelyben azt kértem Karácsony Gergelytől, ne lehetetlenítsék el a Wekerlei Polgári Egyesületet, és engedjék meg, hogy a több mint száz fős civil szervezet ott maradhasson a Kós Károly tér 15. szám alatt. Kíváncsi vagyok, hogyan dönt a fővárosi baloldal…
 
undefined
 
forrás: facebook.com/doditygabriella

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=