Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.06.27.

Taroltak a kormánypártok az időközi választásokon

Az ország több mint hetven településén rendeztek időközi választásokat június 26-án vasárnap. A Fidesz-KDNP jelöltjei nemcsak vidéken, hanem Budapesten is remekül szerepeltek: a fővárosban négy egyéni választókerületből hármat megnyertek, nem is akármekkora fölénnyel. A budapesti szavazók ezzel hangot adtak annak, mit gondolnak a baloldali városvezetésről.

„Négyből három: meggyőző eredményeket értek el a Fidesz-KDNP jelöltjei a budapesti időközi választáson! Nagy Gergő az V. kerületben, Ripka András a VII. kerületben, Gondos Judit a VIII. kerületben győzte le magabiztosan a baloldal jelöltjét” – emlékeztetett a FB-on közzétett bejegyzésében a Fidesz Budapest, hozzátéve: noha Drabant Fruzsina Újpesten kikapott, ám csupán 6 százalék különbséggel. „2019-hez képest 20%-ot zárult az olló a káposztásmegyeri körzetben a Fidesz és az baloldali összellenzék között! Ez világos üzenet mindenkinek!” – olvasható a posztban.

A bejegyzésben írtak szerint a budapestiek szavazatukkal megmutatták, mit gondolnak a baloldali város- és kerületvezetésről. Ahogy az országgyűlési választás, úgy az időközi választások eredményeiből is egyértelműen látszik, csökkent a baloldal népszerűsége és előnye a legutóbbi önkormányzati választáshoz képest.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=