Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.05.14.

Újabb kispesti óvodákban épülhet multifunkciós sportpálya

A Hársfa és az Arany Óvoda is pályázatot adott be egy-egy, a gyerekek körében rendkívül népszerű Ovi-Sportpálya megépítésére – derült ki a kispesti önkormányzat legutóbbi képviselő-testületi ülésén. A kicsik játszva ismerhetik meg a legnépszerűbb labdajátékokat ezeken a multifunkciós sportpályákon, amelyekből korábban a Napraforgó és a Gyöngykagyló Óvodában is épült egy-egy az ötletgazda, Dódity Gabriella javaslata alapján.

Labdarúgás, kosárlabda, kézilabda és röplabda – hazánkban a legnépszerűbb labdajátékok, amelyek alapjait játékos formában, ugyanakkor szakszerűen ismerhetik meg a 3-6 éves gyerekek a speciális Ovi-Sport pályákon. A műfűvel borított, 6x12 méteres pályák ráadásul több funkciósak: egy kis átalakítást követően a gyerekek teniszezhetnek és tollasozhatnak is rajtuk, nem beszélve a különböző atlétikai vagy ügyességi feladatokról.

undefined 

Tavaly nyáron a kispesti Napraforgó és a Gyöngykagyló Óvodában is építettek ilyen pályát, méghozzá Dódity Gabriella javaslata nyomán. A kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője az előző ciklus fejlesztéspolitikai tanácsnokaként kezdeményezte, hogy nyújtson be pályázatot az önkormányzat az ovi-Sport Alapítványhoz, amely a közszféra támogatásával, magántőke bevonásával biztosítja a megépítését ezeknek a pályáknak.

„Drukkoljunk a Hársfa és az Arany Óvodáknak! Ezeknek az udvarára is Ovi-sport pályákat telepítene az önkormányzat, ennek érdekében pályázatot adott be Kispest az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványhoz, bízom benne, sikerrel járunk!” – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella. Posztjában megjegyezte, sajnálja, hogy az önkormányzat csak több évvel később adta be a pályázatot az első helyszínekre, annak viszont nagyon örül, hogy sikeres pályázat esetén újabb két helyen létesülhet Ovi-Sportpálya. „Őszintén remélem, pár éven belül valamennyi kispesti ovis hasonló pályákon fejlesztheti majd sport-és ügyességi képességét” – tette hozzá.

undefined

Ha zöld utat kap a pályák építése a két óvodában, akkor a fejlesztési támogatás megközelítőleg bruttó 5 millió 200 ezer forint/program/óvoda támogatási összeget jelent majd. Érdemes tudni: az ovi-Sport Alapítvány, aminek alapítója Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat tagja volt, nemcsak a fejlesztések megvalósításával, hanem az óvónők oktatásával is foglalkozik, felkészítve őket arra, hogy szakszerűen taníthassák a gyerekeknek a sportok alapjait.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=