Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.03.28.

Fehér poros orrú: „Ezt üzletként kellett volna kezelni”

Az önkormányzat eladja a telket, azon társasház épül, amelyben aztán lakásokat csípnek le maguknak az ezt intézők és a polgármester – erről beszél Anonymous legújabb hangfelvételén Patek Gábor, a kispesti önkormányzat vagyongazdálkodási irodájának korábbi vezetője, a polgármester korábbi kabinetfőnöke, a kispesti baloldal örökös kampányfőnöke. Nem készpénzt, hanem lakásokat kapnak „jutalékként” a felvétel szerint; a 86 lakásosból négyet. Az eset a szomszédos XVIII. kerületben történik, ahol a DK-s Szaniszló Sándor a polgármester. Dódity Gabriella frakcióvezető írása.

Patek Gábort - Mr. Negyven Százalék Krinyó ex-vagyonkezelő igazgatóhoz hasonlóan - Burány Sándor hozta be a kispesti közéletbe. A Lackner-féle hangfelvételes botrányt követően elhagyta kerületünket, Óbudára ment, és ezek szerint a szomszédos Pestszentlőrincen is megvetette a lábát. A hangfelvételen többek között egy Üllői úti telekről is mesélt, amelyet idén januárban adott el a XVIII. kerületi önkormányzat, és amelyen egy 86 lakásos társasház épül. És amelynek tulajdonosával megkötötték a megállapodást: 4 lakás jut nekik, köztük a DK-s polgármesternek is.

undefined

Az ügy amúgy azért is aggasztó, mert a szóban forgó Üllői úti telket tulajdonló cég azé a két személyé, akik még 2019-ben magánszemélyként megvásárolták Kispest Önkormányzatától azt a lepusztult állapotban lévő Kossuth téri társasházat, amelyet jelenleg épp gyönyörűen felújítanak.

Természetesen tényleg lehet a véletlen műve, hogy ugyanaz a tulajdonosi kör vásárolt ingatlant az önkormányzattól mindkét kerületben, és mindkét ügyet Patek Gábor intézte. De mivel Kispesten is sok társasház épült korábbi önkormányzati telken, csak bízni tudok benne, a Patek-féle hangfelvételen hallható modellt nem Kispestről telepítették át a XVIII. kerületbe…

A Lackner-féle hangfelvételek óta tudjuk, a baloldal üzletként tekint Kispestre. Hiszen maga Lackner is kiosztotta a hangfelvételen a barátját, mekkora „f@sz”, hogy nem vállalta el a kerületi Gyurcsány-párt vezetését, mert indoka szerint „Sokkal több pénzt lehetne keresni, hogy ha miénk lenne a kerületi DK.” De a barátja úgy érvelt, nem akart már politizálni, „nem akarta a nénik (a választópolgárok) hülyeségeit hallgatni. Lacknernek erre is volt válasza: „ezt üzletként kellett volna kezelni”, „pénzt kellett volna keresni”.

undefined

Azt is hallhattuk a 2019 őszén kiszivárgott hangfelvételen, Lackner Csaba nem akart alpolgármester lenni. Mint mondta: „Én, amit csinálok a bizottságomban, meg ahogy csinálom avval a három-négy emberrel, a Patekkal meg a Zsomborral, meg ugye a Kormival, meg a Somogyi Lacival, nekem az bőven elég.” Nem tudom, mire gondolt Lackner, mit csinál többek között Patekkal, ami neki elég. Remélem, nem a hangfelvételeken hallható mértékegységre, az évi százmillióra gondolt.

Azt is hallhattuk tőle ugyanis, hogy aki képviselőként nem keresi meg az évi százmillió forintot, az hülye. És aki jól csinálja, az nem a büdzséből veszi el, hanem olyan szerződések, meg eladások vannak, hogy külső vállalkozóktól jön vissza. Nem valami ilyesmiről beszél Patek a legújabb hangfelvételen?

Egy biztos: a kispesti baloldalnak, köztük a minket képviselni akaró Hiller Istvánnak és Arató Gergelynek is kellene végre mondania valamit. Fehér poros orr jeligére pedig egy szolgálati közlemény: Lackner Csaba szerint a két évvel ezelőtti felvételek manipuláltak, és azokon nem ő szerepel. Szaniszló Sándor szerint pedig a most kirobbant ügy rágalom.

kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=