Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.03.26.

Újjávarázsolták az Eötvös iskola műfüves pályáját

Kormányzati forrásból újult meg teljes egészében a Kispesti Eötvös József Általános Iskola műfüves focipályája. A pályát 2009-ben építtette a kispesti önkormányzat, a karbantartás hiánya miatt azonban igencsak leromlott az állapota az azóta eltelt évek alatt.

undefined

Mivel a Kispesti Eötvös József Általános Iskolában kiemelt hangsúlyt fektetnek a kispályás labdarúgás oktatásának, illetve a focis foglalkozásoknak, rendkívül fontos volt, hogy az elhanyagolt műfüves pálya ismét játékra alkalmassá váljon. 

undefined

A 10,5 millió forintból megvalósult felújítást az intézmény fenntartója, a Külső-Pesti Tankerületi Központ finanszírozta, s a munkát Bicskei Bertalanegykori válogatott labdarúgó, edző és szövetségi kapitány leszármazottjainak erre szakosodott cége végezte el. 

undefined

A Bicskei-családnak köszönhetően több műfüves pálya is megújult Kispesten az elmúlt időszakban, legyen szó a Kós Károly téri pályáról, amely borzalmas állapota miatt hosszú ideig volt elzárva a focizni vágyók elől, vagy éppen a Hunyadi utca és József Attila utca kereszteződésében lévő, korábban betonburkolatos, balesetveszélyes pályáról. Utóbbi immáron műfűvel borítva várja a sportolni vágyókat.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=