Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.03.24.

Ki vezesse az országot?

Sorsdöntő választás előtt állunk. A tét az, hogy megmarad-e mindaz, amit több mint egy évtized alatt sikerült felépíteni. Április 3-án arról döntünk, hogy tovább megyünk-e az adócsökkentések, az otthonteremtési támogatások, a visszaépített 13. havi nyugdíj, a megfizethető szintű rezsiárak útján, vagy visszafordulunk a kudarcos, megszorításokkal, elvonásokkal, államcsőd közeli helyzettel övezett baloldali, gyurcsányi útra.

Tizenkét év hosszú idő, így talán hajlamosak vagyunk elfelejteni, honnan kellett talpra állítani az országot. 2010 előtt a megszorítások, elvonások korszakát éltük. Nem indult úgy év, hogy ne azt olvastuk volna, minek az ára mennyivel emelkedik, miközben az adókulcsok is kúsztak felfelé. Emellett a baloldali kormányok csökkentették a gyes időtartamát, eltörölték a kedvezményes otthonteremtési rendszert, elvették a 13. havi nyugdíjat, megemelték az adókat. A Gyurcsány– Bajnai-kormány tizenötször emelte a rezsiárakat, duplájára növelte az élelmiszerek áfáját és bevezette − a leginkább az időseket sújtó − vizitdíjat és kórházi napidíjat is.

Nincs új a nap alatt

A 2002-es és a 2006-os kampányban is fűt-fát ígértek, majd szemrebbenés nélkül leépítették a családtámogatási rendszert. Az ellenzék kijelölt miniszterelnök-jelöltje nap, mint nap elmondja, hogy a magyar embereket segítő legújabb intézkedéseket is eltörölné: nem támogatják sem az élelmiszerárstopot, sem a benzinárstopot, sem a rezsicsökkentést, Márki-Zay Péter a 13. havi nyugdíj visszaadását is ostobaságnak nevezte. Amikor az Országgyűlésben nemet mondtak a költségvetésre, nyilvánvalóvá tették, hogy nem tartják fontosnak a magyar családok támogatását. Hiteltelenségük és a képmutatásuk abban is megmutatkozik, hogy miközben reggeltől estig a családtámogatást támadják, a baloldali vezető politikusok is igénybe veszik azt.

Gyurcsányi örökség

A magyar kormány szinte csődközeli helyzetben lévő országot vett át 2010-ben a baloldaltól. Visszafizette az IMF-hitelt, kihúzta a devizahitelcsapdából a családokat, az eladósodásból az önkormányzatokat, majd talpra állította a gazdaságot. Az egyre jobb gazdasági teljesítménynek köszönhetően megkezdődhetett az építkezés. A nemzeti kormány az utóbbi tíz évben számos intézkedéssel segítette a magyar családokat, ilyen az otthonteremtési kedvezmény, a babaváró támogatás, az otthonfelújítási és autóvásárlási támogatás és a családokat érintő kedvezményes hitel.

De ne felejtsük el, hogy ma már nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a munkát vállaló 25 év alatti fiataloknak és a négy- vagy többgyermekes édesanyáknak sem. A nők nyugdíjba mehetnek 40 évnyi munka után, ebbe ráadásul már a gyermekneveléssel töltött idő is beszámítható. A rezsicsökkentéssel csökkennek a családok megélhetési költségei. Mindezek mellett február közepéig a családi adóvisszatérítés összegeit is kiutalták.

Veszélyben az eredményeink

A helyzet tehát világos: ha a Fidesz– KDNP győz, a 2010 óta erősödő és következetes családbarát kormányzás folytatódik, ha azonban a baloldal jut hatalomra, visszatér a 2010 előtti gyurcsányi politika, amelyet már jól ismerünk: az eladósodás, megszorítások, adóemelések, a családtámogatások és nyugdíjak elvonása és a bevándorlók beengedése. De van más tét is: arról is dönthetünk, szeretnénk-e megőrizni keresztény kultúránkat, a népszavazás során pedig gyermekeink kéretlen LMBTQ-érzékenyítésére mondhatunk nemet.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=