Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.03.11.

A magyar emberek életével játszik a baloldal

A baloldal az orosz-ukrán háború kapcsán világossá tette, hogy a hatalom újbóli megszerzése érdekében készek lennének veszélyeztetni a magyar emberek életét és megélhetését is – mutatott rá Kubatov Gábor, a Fidesz ügyvezető alelnöke a pesterzsébeti Ady Endre Általános Iskolában tartott előadásában.

Régi ismerősként üdvözölték a nemzeti oldal pesterzsébeti szimpatizánsai Kubatov Gábort, aki 36 évig élt a kerületben. Azóta persze sokat változott nemcsak a városrész, hanem a bennünket körülvevő világ is: a szomszédban háború dúl, amelynek résztvevőit a Fidesz ügyvezető alelnöke egymásnak feszülő nagyvadakként jellemezte, hangsúlyozva, hogy egy ilyen helyzetben óriási veszélyeket rejt magában akár egyetlen egy felelőtlen kijelentés is.

undefined 

Márki-Zay Péter ennek ellenére többször is szóvá tette, hogy nem lenne rest fegyverekkel és magyar katonákkal támogatni Ukrajnát, háborús veszélybe sodorva ezzel Magyarországot. Ahogy a magyar emberek életét, úgy a megélhetését is veszélyeztetné, hiszen azt nyilatkozta: „Magyarországnak, mint NATO- és EU-tagnak, csatlakoznia kell minden Oroszország elleni szankcióhoz. Ez elvi kérdés – még akkor is, ha ez gazdaságilag árt nekünk.” 

A baloldal egy emberként követeli az orosz gázcsapok elzárását, jól tudva, hogy Magyarországra a kőolaj és a földgáz nagyrészt Oroszországból érkezik. Ha nincs orosz gáz, nincs rezsicsökkentés. Helyette elszabadult energiaárak vannak, amelyeket a nyugat-európai fogyasztók kénytelenek fizetni. A magyar háztartások a kormány rezsicsökkentésének köszönhetően az átlagos európai áramár harmadát, a földgáz árának pedig negyedét fizetik, ha azonban a baloldalon múlna, a családok éves szinten 400 ezer forinttal fizetnének többet a rezsiért. 

undefined

A Fidesz ügyvezető alelnöke emlékeztetett: a Gyurcsány-Bajnai-kormány összesen 15-ször emelte az energiaárakat: nyolc év alatt a villany ára a duplájára, a gázé pedig a háromszorosára nőtt. Az Orbán-kormány ráadásul nemcsak a rezsi-, hanem a benzinárak egekbe szökésének is gátat szabott.  

Kubatov Gábor a közelgő országgyűlési választás apropóján felidézte, hogyan sanyargatta a megszorításpárti baloldal a magyar emberek életét. Emlékeztetett a devizahitel-csapdába kergetett családok tömegeire, az elvett 13. havi nyugdíjra, a külföldi kézre juttatott állami vállalatok sorára, a fizetőssé tett egészségügyre, a 9 ezer elbocsátott egészségügyi dolgozóra és 14 ezer pedagógusra, az eltörölt otthonteremtési támogatásokra és a kőkemény adóemelésekre – csak hogy néhány példát említsünk. Az ellenzék győzelme főnyeremény lenne Brüsszelnek – emlékeztetett Márki-Zay sokatmondó szavaira, amelyek egyértelműsítették: ha kormányra kerülnének, szabad utat adnának az illegális migránsáradatnak és a gyermekeinkre leselkedő LMBTQ-lobbinak is. 

undefined

Földesi Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje úgy fogalmazott: aggasztó jelenségek zajlanak körülöttünk, s kisgyermekes édesapaként különösen fontos számára, hogy a fia egy olyan országban nőjön fel, amelyet továbbra is biztonság és gazdasági növekedés jellemez.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=