Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2022.02.16.

A rémhírekkel ellentétben idén több pénzből gazdálkodhat Kispest

Idei első képviselőtestületi-ülését tartotta a kispesti önkormányzat: a képviselők tárgyalták a 2022. évi költségvetést, a többi közt szóba került két óvoda tervezett bezárásának ügye, valamint a gyorsforgalmi út fejlesztésének tervei is. Az ülést követően Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője közösségi oldalán osztotta meg gondolatait.

A kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében felidézte, a baloldali városvezetés tavaly azzal ijesztgette a kispestieket, hogy 3 milliárd forint elvonás sújtja a kerületet. „Ennek ellenére örömmel hallottuk, hogy a helyzet nem olyan rossz, sőt, idén több pénzből gazdálkodhat Kispest” – írta, majd megjegyezte: annak ellenére, hogy a kerület vezetése rendszeresen hangoztatja, hogy nincs pénz semmire, megemelte a képviselői tiszteletdíjakat. „Mi nem vettünk részt a szavazásban – fűzte hozzá Dódity Gabriella.

undefined

Bejegyzésében az is olvasható, hogy a Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselők tájékoztatást kértek a városvezetéstől az Árnyas Óvoda és a Mese-vár Óvoda tervezett bezárása kapcsán is. Azt a választ kapták, hogy még vizsgálják, mi volna a legcélszerűbb. 

undefined

„Felhívtuk a figyelmet arra, hogy az anyagi megfontolások mellett a kispesti gyerekek óvodai ellátása a szülők és a gyerekek részére is érzelmi kérdés is egyben, így ezt ne hagyják figyelmen kívül, amikor számolgatnak” – írta a frakcióvezető, aki arról is beszámolt, hogy a képviselőtestület a gyorsforgalmi út fejlesztéseinek terveit is tárgyalta.

undefined

„Az ülésen jelenlévő Budapesti Fejlesztési Központ munkatársainak elmondtuk, hogy a Felső-Kispesti családi házas rész zajvédelmét és a Derkovits utca forgalmi túlterheltségének csökkentését mindenképp tartsák szem előtt a tervezéskor, és ezekre is keressenek megoldást a gyorsforgalmi út tervezésekor” – zárta sorait Dódity Gabriella.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=