Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.02.04.

Erős február: Ennyi támogatás még sosem érkezett

Számos, a családok számára kedvező intézkedés lépett, illetve lép életbe ebben a hónapban, amelyeket a magyar gazdaság erősödése tesz lehetővé. Ennyi kormányzati támogatás még sosem érkezett egyszerre. Összeszedtük a legfontosabbakat.

Közel hét százalékos gazdasági növekedés volt Magyarországon az elmúlt időszakban, ilyen mértékű növekedésre még sosem volt példa hazánkban a rendszerváltozás óta – hangsúlyozta a legutóbbi kormányinfón Gulyás GergelyMiniszterelnökséget vezető miniszter. 

undefined

Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke ennek kapcsán lapunknak rámutatott: az a cél, hogy ebből a példátlan gazdasági eredménybőlminden pesterzsébeti, kispesti, wekerlei család részesüljön.

A februárban aktuális intézkedések közül az egyik legfontosabb, hogy hamarosan megérkezik az első teljes összegű 13. havi nyugdíj, amelyet a baloldal korábban elvett, majd bő egy évtized felelős gazdálkodására támaszkodva az Orbán-kormány most vissza tud adni az időseknek.

Február 15-ig visszautalják a gyermeket nevelő szülőknek az 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat. Országos szinten 600 milliárd forintot folyósítanak, összesen csaknem kétmillió főnek.

A 25 év alatti munkavállaló fiatalok most kapják kézhez első adómentes fizetésüket. A jövedelemadó megfizetése alóli mentesség átlagosan 20 százalékos emelkedést jelent a nettó bérben.

A bruttó 200 ezer forintra emelt minimálbér és a bruttó 260 ezer forintra emelt garantált bérminimum kifizetésére ugyancsak februárban kerül először sor.

Az ehavi bérkifizetésekben jelentkezik elsőként az ágazati emelések miatti többlet is: ahogy korábban megírtuk, a rendvédelmi dolgozók, katonák és pedagógusok 10 százalékos, az egyetemi dolgozók 15 százalékos, a kulturális, szociális dolgozók és a bölcsődei alkalmazottak 20 százalékos, az ápolók pedig 21 százalékos fizetésemelést kaptak. A fegyvereseknek továbbá hat havi fegyverpénzt is kifizet a kormány ebben a hónapban.

Életbe lépett az élelmiszerár-stop is: hat termék – kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, házi sertéscomb, csirkemell és a 2,8 százalékos zsírtartalmú tehéntej – esetén a tavaly októberi szintre vitték vissza az árakat. A kijelölt élelmiszereket az ország valamennyi boltjában olcsóbban vásárolhatjuk meg.

– Kemény munkával, 12 év alatt, a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította. A jó gazdasági teljesítmény egyúttal a magyar emberek közösen elért eredménye is, a kormány ezért fontosnak tartja, hogy a családok a saját bőrükön, illetve pénztárcájukon is érezzék a változást – emelte ki a felsorolt támogatások kapcsán Földesi Gyula. A Fidesz választókerületi elnöke szerint az április 3-ai választás tétje az, hogy sikerül-e megvédeni a 12 év alatt elért eredményeket, vagy visszatérünk a baloldal országot romba döntő, családok megélhetését ellehetetlenítő politikájához.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=