Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.01.23.

Van még hova süllyedni?

"Szeretek négy lábbal a földön állni" - mondta Bangóné a Mandinernek 2019 tavaszán.
Nézem ezt a Bangóné szerint "kurva erős képet", és csak most jövök rá, Bangóné ezen épp hogy négy lábbal a földön áll. Hiába, na, van, akinek a tehetségét csak utólag ismerik el.
 
undefined
 
Szegény Bangóné, nem is az a baj, vele, hogy nincs diplomája. Meg hát a balosoktól azt is megszoktuk, nem erősségük az igazmondás. A legnagyobb baj Bangónével az, ami a baloldallal általában.
 
Itt van ez a kép, amely a maga teljességében mindent elmond róluk. Ha az épp az ajtónak csapódó Kunhalmi is rajta lenne a fotón, akkor elég lenne a következő balos alapkőletételnél ezt a képet elrejteni az időkapszulában.
 
Az a baj mindezzel, hogy míg Bangóné országgyűlési képviselőként az ovistársaival, köztük pókember Hadházyval beront a tv székházba, és tarkóra tett kézzel földre veti magát, hogy ez "kurva erős kép lesz", és - gondolja ő - ezzel jól megmutatja a világnak az orbáni terrort, addig nemcsak magát járatja le, nemcsak a baloldalból állítja elő önmaga karikatúráját, hanem az országgyűlést mint olyat süllyeszti sosem látott mélységbe.
 
Kellene egy minimum szint, amelyet valamennyi országgyűlési képviselőnek el kellene érnie. Ez kezdődhetne onnan, hogy a képviselő nem megy flip-flop papucsban vagy bőrkabátban a Parlamentbe, mert eleganciájával megtiszteli a helyet. Nem hord krumplit, sem füstbombát oda, ott nem fütyül, nem kiabál, nem rendetlenkedik. Még ha nem is ért velük egyet, tiszteli az ország vezetőit, bennük az állampolgárok többségének akaratát is. Tud helyesen írni, és az általános műveltségi szintje is elvárható mértékű. És hát, többek között a képzettségéről SEM hazudik.
 
És ha mindez megvan, akkor jöhet a tehetség és a képesség, a mentális alkalmasság és intellektuális rátermettség, ami azért minimálisan szükséges, ha valaki országot szeretne vezetni, mert ahhoz a gyűlölöm a Fideszt édes kevés. Azt hiszem, ha beindulna ez a képzeletbeli rosta, nem sokan maradnának négy lábbal a földön állva a baloldalon....
 

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=