Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.01.21.

Indiába küldené szemműtétre a magyarokat Márki-Zay Péter

Amerikai mintára Indiába küldené a szemműtétre váró magyarokat az egészségügy drasztikus magánosítását szorgalmazó Márki-Zay Péter. A baloldal miniszterelnök-jelöltje nem mellesleg bezáratna egy sor vidéki kórházat.

Abszurd ötlettel állt elő a baloldal miniszterelnök-jelöljte. Azt már eddig is tudtuk, hogy Márki-Zay Péter „akkor nyugodt, ha az egészségügy üzlet”, de mint kiderült, egészen zavaros javaslatai vannak az ágazat átalakítására.

A politikus még tavaly év végén, a kiszombori lakossági fórumon azt tanácsolta a helyi lakosoknak, hogy ha profi, speciális beavatkozásra, például szemműtétre van szükségük, azt ne Makón végeztessék el.  – A szemműtétek bizonyos fajtájára, mint a zöldhályog meg hasonló nagyon ritka szembetegségek, az amerikai biztosító is azt mondja, hogy inkább menjen el, adok egy repülőjegyet, menjen el Indiába – fogalmazott. 

Nem rejti véka alá azt az álláspontját sem, hogy tömegével záratna be egészségügyi intézményeket. Egy korábbi interjúban Márki-Zay Péter részletesen beszélt arról, hogy támogatja az egészségügyi intézmények centralizálását, s hogy számos egységet be is záratna.

– Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi, vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében– mondta a baloldal jelöltje.

– A baloldal egyszer már megmutatta, hogyan képzeli el a magyar egészségügyet. Kivontak 600 milliárd forintot az ágazatból, vizitdíjat és kórházi napidíjat vezettek be, kórházakat zárattak be. A 2010 előtti baloldali kormányzások idején 16 ezer kórházi ágy szűnt meg és hatezer egészségügyi dolgozó távozott a rendszerből. Márki-Zay Péterpedig ugyanezt a politikát követné – nyilatkozta lapunknak a téma kapcsán a választókerület fideszes elnöke.

Földesi Gyula emlékeztetett, hogy a baloldal jelöltje 2019-ben bírálta az Alkotmánybíróságot, amiért az 2008-ban utat engedett a Fidesz által kezdeményezett népszavazásnak. Ismert, ez volt az a referendum, ami eltörölte a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=