Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.01.20.

Jobb ellátást biztosít a kormány a kispestieknek

A baloldali forráskivonásokkal szemben a nemzeti kormány milliárdokat költött a kispesti és a pesterzsébeti egészségügyi ellátás korszerűsítésére – hívta fel lapunk figyelmét Földesi Gyula. A választókerület fideszes elnöke a legfontosabb helyi újításokat ismertette lapunkkal.

undefined

Olyan mértékű egészségügyi fejlesztésnek örülhet a kispesti és a pesterzsébeti lakosság, amelyre az elmúlt húsz évben nem volt példa. – A kormány tettekkel bizonyítja, hogy fontos számára a magyar emberek egészsége. Hétszáz milliárd forintos kerettel indította útjára 2017-ben a fővárosi egészségügyi ellátórendszerek megújítását szolgáló Egészséges Budapest Programot (EBP), amelynek több eleme is a mi körzetünket érinti – magyarázta Földesi Gyula

 

A részletekről elmondta, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet eddig 1,7 milliárd forintot kapott az EBP forrásaiból, amelynek köszönhetően új diagnosztikai központ épül és új MRI-berendezés érkezik az intézménybe. Ezen kívül a Kispesti Egészségügyi Intézetben több mint egymilliárd forintból épül egynapos sebészet, a pesterzsébeti háziorvosi rendelőket pedig 250 millióból fejlesztik.

– Ezzel szemben korábban már megtapasztalhattuk, hogy a baloldal és Hiller István mit gondol az egészségügyről: kivontak 600 milliárd forintot az ágazatból, vizitdíjat és kórházi napidíjat vezettek be, kórházakat zárattak be. A 2010 előtti baloldali kormányzások idején 16 ezer kórházi ágy szűnt meg és hatezer egészségügyi dolgozó távozott a rendszerből. Ezt fontos tudatosítani az emberekben, mint ahogy azt is, hogy a baloldal ma is a fizetős egészségügy híve – fogalmazott a Fidesz választókerületi elnöke.

undefined

Földesi Gyula azt is egyértelművé tette, hogy az EBP minden ellenkező híresztelés ellenére nem a főváros kezdeményezése, hanem kormányprogram.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=