Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.01.18.

Ahogy én látom Kispestet…

Több mint két év telt el a kispesti korrupciógyanús hangfelvételek napvilágra kerülése óta. Mi, kispestiek azóta tudjuk, „aki nem keresi meg képviselőként az évi száz milliót, az hülye”. Azt is tudjuk, „aki jól csinálja, az nem a büdzséből veszi el, hanem olyan eladások vannak, meg olyan szerződéseket kötnek, ahol külső vállalkozóktól jön vissza”. Azt is tudjuk, a bíróság szerint rágalmazást követtem el, amikor Lackner Csaba önkormányzati képviselő kapcsán fehér poros orrot és két csík közötti állapotot hangoztattam, hiszen engem már elítéltek. Igen, tulajdonképpen ez az egyetlen következménye annak a botránynak, ami a kispesti baloldal körül kirobbant 2019 őszén. Meg az, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda a kiszivárgott felvételek kapcsán vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények, valamint költségvetést károsító bűncselekmények gyanúja mellett kábítószer birtoklása miatt is nyomoz. 

Mi kispestiek egyébként azt is tudjuk, Lackner Csaba szerint nem ő van a felvételeken, sőt, a kispesti baloldal mind a mai napig ismeretlen személyként tartja nyilván az elbeszélőt. De megtudtunk mást is: ismét bebizonyosodott, hogy a baloldalon semminek nincs következménye. 

undefined

Több mint két év telt el a botrány óta. Lackner Csaba mind a mai napig képviselő, igaz, a lassan megszűnőfélben lévő MSZP megkérte őt, lépjen ki a pártból, hogy a nevével fémjelzett botrány ne terhelje tovább a közösségük sikeres munkáját. Így kvázi függetlenként tekeri tovább a biciklit, amiről ugye elhangzott a hangfelvételeken, hogy „baromira kell hajtani azt a jelenlegi önkormányzati ciklusban, hogy ne kelljen utána sokat dolgozni”. A hangfelvételeken Mr. 40 százaléknak emlegetett korábbi vagyonkezelő igazgatónak először megemelte a fizetését a baloldal, majd a vagyonkezelőnél nagyobb önkormányzati intézménybe telepítették őt a feladataival együtt. Kvázi nem Mr. Negyven Százalék szűnt meg, hanem a vagyonkezelő. Burány Sándort, Kispest egyik országgyűlési képviselőjét ugyan már kiradírozta a történelemkönyvből a Demokratikus Koalíció és a Kispesten a kilincset keresgélő Arató Gergely, ezért csak egy „utólagos” korrektségi díjat tudunk felszámolni neki; ő volt az egyetlen a baloldalon, aki felismerni vélte Lacknert, és úgy vélekedett, ha valaki beszámíthatatlan állapotban fecserészett, akkor le kell vonnia a következményeket.

Érdekes, hogy magával szemben már megengedőbb volt Burány Sándor, hiszen a baloldal helyi vezetőjeként a saját felelőssége még csak fel sem merült benne. Szintúgy Hiller Istvánban sem, aki a kispesti botrányban egyetlen egyszer nyilatkozó Burányt is lekörözte tisztázó megszólalásainak számában, amely a nullával egyenlő; számára csakúgy, mint Kispest, ez a botrány sem létezik. 

Van tehát a kispesti baloldal, és van nekünk egy Hiller Istvánunk, aki a botránnyal mit sem törődve ismét Kispest országgyűlési képviselője akar lenni. Mit neki fehér port szárítgató videó, mit neki Mr. Negyven Százalék, ide-oda osztogatott milliók a hangfelvételeken. A baloldal helyi vezetőjeként fel sem merült benne egyszer sem, hogy kérdőre vonja a szereplőket, és igény sem támadt rá, hogy mélyére ásson a történetnek. A képviselő-testületi üléseken is csak a névtáblája mögött üresen lévő székét nézhettük. 

Hamarosan országgyűlési választás lesz. Azt már tudjuk, hogy a Gyurcsány-vezette baloldal szerint a rezsicsökkentés ostobaság, a családtámogatási rendszert egyszer már megszüntették, a nyugdíjasoknak minek az a 13. havi nyugdíj, az egészségügy meg akkor jó, ha üzleti alapon működik (fizetős tudniillik). Bízom benne, a kispestiek nem felejtik el, milyen ügyekről számolt be a hangfelvételeken a baloldali körökben mind a mai napig ismeretlen, a Lackner Csabára megtévesztésig hasonlító személy. És bízom abban is, a kispestiek nem felejtik el, hogy ennek a baloldalnak az egyik helyi vezetője az a Hiller István, aki elegánsan elfordította a fejét mindettől, és hülyének nézve a kispestieket, ismét csak a szavazatukért kampányol. A nemrég Kispestre tévedt Arató Gergelynek pedig azért még adunk egy esélyt, hátha megkérdezi az elvtársait, miről is beszélt az az ismeretlen ismerős a hangfelvételeken…

fotó:kispest.hu

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=