Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.01.12.

Megszorításokat egyedül a baloldal programja tartalmaz

A baloldali miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter világossá tette: hatalomra kerülésük esetén eltörölnék a rezsicsökkentést, a 13. havi nyugdíjat, ahogy az adócsökkentéseket és a minimálbért is, az egészségügyet pedig fizetőssé tennék. „Megszorításokat egyedül a baloldal programja tartalmaz” – hangsúlyozta közleményében a Fidesz.

A nagyobbik kormánypárt közleményben reagált az ellenzéki pártok közös, online sajtótájékoztatójára, amelyen a többi közt szó esett „Orbán Viktor költekezéséről” és egy általuk vízionált megszorítócsomagról is. "Amit a baloldal „Orbán Viktor költekezésnek” nevez, az a valóságban: családi adóvisszatérítés a gyermekes szülőknek, adócsökkentés a vállalkozásoknak, nyugdíjprémium és 13. havi nyugdíj az időseknek, adómentesség a fiataloknak, minimálbéremelés a dolgozóknak, béremelések az ápolóknak, orvosoknak, rendőröknek, katonáknak, pedagógusoknak, szociális és kulturális dolgozóknak” – egyértelműsítette a Fidesz.

A közlemény emlékeztet rá, hogy megszorításokat egyedül a baloldal programja tartalmaz: eltörölnék a rezsicsökkentést, a 13. havi nyugdíjat, az adócsökkentéseket és a minimálbért, az egészségügyet pedig fizetőssé tennék – mindezeket maga a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter kotyogta el. 

Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke lapunknak elmondta: „Ha a baloldalon múlna, sem gazdasági növekedés, sem adócsökkentések, sem pedig béremelések nem lennének. Ezeket ugyanis a jó gazdasági teljesítményből tudja kitermelni a kormány. Magyarországnak előre kell menni, nem hátra!”

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=