Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.01.11.

Április 3-án lesz az országgyűlési választás

Áder János 2022. április 3-ára tűzte ki az országgyűlési választás időpontját. „Az idei esztendőben Magyarország választójoggal rendelkező polgárai immár kilencedik alkalommal szabadon dönthetnek arról, hogy kikre bízzák közös ügyeink intézését” – emlékeztetett a köztársasági elnök.

Áder János közleményében azt írta: „32 évvel ezelőtt, az első szabad választások eredményeként Magyarország független, demokratikus ország lett. Köszönet mindazoknak, akik a nemzet újjáépítésében részt vettek. Az idei esztendőben Magyarország választójoggal rendelkező polgárai immár kilencedik alkalommal szabadon dönthetnek arról, hogy kikre bízzák közös ügyeink intézését. Az Alaptörvény és a választási eljárási törvény egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz arra, hogy a köztársasági elnök milyen időpontra tűzheti ki az országgyűlési képviselők általános választását.

E törvényi felhatalmazás alapján az országgyűlési képviselők általános választását a legkorábbi időpontra, 2022. április 3-ára tűzöm ki.”

A köztársasági elnök ugyanerre a napra, április 3-ára tűzte ki a négy kérdésről szóló gyermekvédelmi népszavazás időpontját is.

undefined

forrás:kispest.info

foto:facebook

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=