Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2022.01.08.

Rendkívüli segítség a szülőknek

Hatszázmilliárd forint – ennyi pénzt oszt szét a kormány a gyermeket nevelő szülők között a személyi jövedelemadó visszatérítésével. Minden idők legnagyobb, családoknak nyújtott adókedvezménye akár másfélmillió forintot is jelenthet egy szülőpár számára - mondta lapunknak Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke.

Példátlan támogatásnak örülhetnek a gyermekes családok a jövő hónapban. Mivel a magyar gazdaság a koronavírus-járvány okozta krízishelyzet dacára is az egyik leggyorsabb növekedést produkálja Európában, nem is volt kérdéses, hogy visszakapják-e a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat a 18 év alatti gyermeket nevelők. A kormány tavaly bejelentett döntése - amit Gyurcsány Ferenc megmagyarázhatatlan módon elvetemült és észszerűtlen lépésnek nevezett a parlamentben - csaknem kétmillió szülőt érint, akik fejenként legfeljebb 809 ezer forintot kaphatnak. A NAV összesen 600 milliárd forintot fizet ki az érintetteknek, akiknek többsége február 15-én már látni fogja a bankszámláján az összeget.

Nem ez az egyetlen jó hír a családoknak, hiszen a négy vagy több gyermeket nevelő édesanyák már most sem fizetnek szja-t, a 25 év alatti munkavállalók pedig ettől az évtől mentesülnek az adóteher alól. Kiszámoltuk, átlagosan havi nettó 44 ezer forinttal, éves szinten több mint félmillióval maradhat több a fiatalok zsebében, ha a bérük eléri az átlagkeresetet.  

– Miközben a 2010 előtti kormányok elvették a családi adókedvezményt és az otthonteremtési támogatásokat, a családi pótlékot pedig meg akarták adóztatni, az Orbán-kormány ösztönzi és segíti a fiatalok gyermekvállalását is – hangsúlyozta lapunknak a Fidesz választókerületi elnöke. Földesi Gyula hozzátette: míg 2010 előtt 12 milliárd forintnyi kedvezményben részesültek a szülők, 2021-ben 380 milliárd forintra rúgott a családoknál hagyott pénz.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=