Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.12.06.

Idén is bearanyozták a gyermekek karácsonyát

2016 óta a kispesti Fidesz-KDNP minden karácsonykor névre szóló, egyedi ajándékcsomagokkal lepi meg a családsegítő által megjelölt 50 kispesti gyermeket, családjaiknak pedig tartós élelmiszercsomaggal kedveskednek.

Immár hatodik éve, hogy a kispesti rászoruló gyermekek és családjaik részére meglepetéssel készül a kispesti Fidesz-KDNP. Idén is, ahogy eddig minden évben, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum segítsége révén, a Családok Átmeneti Otthonából, a Gyermekek Átmeneti Otthonából és a Centrum látókörében lévő más családokból állt össze a megajándékozandók névsora, ezúttal is 50 kispesti gyermek, akik megadhatták azt is, mire vágynának karácsonyra.

A kispesti Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselők fejenként 100.000 forintot adtak össze, hogy a nehezebb helyzetben lévő gyerekeknek örömöt szerezzenek, ehhez csatlakozott Földesi Gyula és dr. Pap Sándor választókerületi elnök is, hasonló felajánlással.

undefined

A képviselők saját maguk állítják össze az ajándékcsomagokat, kiegészítve azokat a jótékony kispestiek által felajánlott adományokat. A gyermekek szüleire is minden évben gondolnak, ezért a CBA Remíz közreműködésévelminden család számára egy tartós élelmiszerből, bejgliből és szaloncukorból álló csomaggal is készülnek. 

undefined

A koronavírus-járvány előtti években minden alkalommal egy vidám, örömteli átadóünnepség keretében vehették át a gyerekek és a szüleik az ajándékcsomagokat, idén a járványhelyzet okán a szociális szolgáltató centrum munkatársai segítségével jutnak el az ajándékok a címzettekhez. Az akció jelképe, a hatalmas mackó pedig a gyermekotthonban lévő gyerekek nagy örömére hozzájuk kerül. 

A jótékonysági kezdeményezés ötletgazdája Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője Böjte Csaba atya gondolatát idézte lapunknak a karácsonyi adománygyűjtés kapcsán: „Ki nem hisz abban, mennyi jó ember van, kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé”.

undefined

Így tett Földesi Gyula választókerületi elnök is, aki úgy fogalmazott: „Köszönöm mindenkinek, aki részese volt annak, hogy ismét örömöt varázsoltunk a gyerekek arcára. Jó tudni, hogy családjaiknak a tartós élelmiszercsomaggal pici könnyebbséget vihettünk az ünnepek előtti készülődésbe.”. Dr. Pap Sándor választókerületi elnök kiemelte: „Örömmel csatlakoztam én is a kispesti Fidesz-KDNP szép hagyományához, felemelő ilyen csapattal együtt dolgozni, akik feladataik és a családjuk mellett a nehezebb hátterű, gondokkal küszködő családokra és gyerekekre is minden évben gondolnak”. 

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=