Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.11.25.

„Én meg trolibusz vagyok”

„Nem volt fehér poros az orra, és nem volt két csík között. És egyébként sem ő van a felvételeken. Én meg trolibusz vagyok. Megyek, megkeresem az áramszedőmet.” Ezekkel a szavakkal reagált közösségi oldalán Dódity Gabriella arra, hogy másodfokon is elítélte őt a bíróság rágalmazásért. A kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetőjét az ex-MSZP-s Lackner Csaba perelte be, mert sérelmezte, hogy Dódity fehér poros orrokat emlegetett vele kapcsolatban a Facebookon.

A Fővárosi Törvényszék helyben hagyta a Dódity Gabriellára idén februárban, első fokon kiszabott büntetést. A kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője két évvel ezelőtt, egy Facebook-posztban fehér poros orrokat emlegetve arra utalt, hogy Lackner Csaba kábítószerezett. Az akkori kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő beperelte őt, mivel szerinte a frakcióvezető rágalmazta.

Dódity Gabriella a tárgyalást követően, amelyen egyébként betegség miatt nem tudott részt venni, a következő szavakkal reagált közösségi oldalán: „Nem volt fehér poros az orra, és nem volt két csík között. És egyébként sem ő van a felvételeken. Én meg trolibusz vagyok. Megyek, megkeresem az áramszedőmet.”

A politikust, akit a másodfokon eljáró bíróság a perköltségek megfizetésére kötelezte, lapunknak elmondta, abszurdnak tartja az ítéletet, ezért Kúrián támadja meg a döntést. „Érthetetlen, hogy a bíróság miért vonta meg tőlem a valóság bizonyításának lehetőségét, holott a Kúria állásfoglalása szerint közszereplők esetében a valóság bizonyítását kötelező elrendelni. Továbbá az sem világos számomra, hogy hozhattak ítéletet, miközben a Nemzeti Nyomozó Iroda jelenleg is nyomoz kábítószerrel való visszaélés ügyében.”

Emlékezetes: 2019 őszén láttak napvilágot azok a képi- és hangfelvételek, amelyeken Lackner Csaba akkori kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő több tíz órán át részletezte a baloldali vezetésű kerületben zajló korrupciós folyamatokat. A képi felvételeken látható, hogy fehér port szárítgat, majd csíkokba rendez, azonban a mai napig tagadja, hogy ő szerepel a felvételen.

Noha ennek már két éve, az ügynek azon kívül, hogy Dódity Gabriellát elítélték, semmiféle következménye nem lett. Lackner Csaba önkormányzati képviselői tisztségéről nem mondott le, jelenleg függetlenként „képviseli” a kispestieket. A kerület két országgyűlési képviselője, Hiller István és Burány Sándor azóta sem hallatta hangját a történtekkel kapcsolatban.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a felvételek kapcsán kábítószer birtoklása, vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények, valamint költségvetést károsító bűncselekmények gyanúja miatt is nyomoz. „Azon kívül, hogy a hatóságok valamiféle megállapításra jutnak, senkinek semmilyen lehetősége nincs eltávolítani a helyéről a kispesti városvezetést. Ezt csak a választópolgárok tehetik meg a választások alkalmával” – mondta lapunknak a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=