Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.09.29.

Vöröskereszt – kormányzati támogatással újul meg

Ismét közeleg a hideg idő, amikor talán kicsivel nagyobb szükség van a hajléktalan-ellátórendszerek adta biztonságra. A kispesti Vöröskereszt telephelye minden nap nyitva áll a segítségkérők előtt, a téli időszakra pedig további 9 férőhellyel bővülnek. A kormány támogatásának köszönhetően hamarosan megújul az önkormányzati épület tetőszerkezete és a homlokzata is.

undefined

Kispest-szerte is sokan panaszkodnak a közterületen tartózkodó hajléktalanok miatt, és sokszor nem is indok nélkül; életvitelük, italozó magatartásuk joggal zavar másokat. Ugyanakkor örök igazság, csak azon lehet segíteni, aki nyitott erre, sokan nem is szeretnének az ellátórendszerbe menni.

Pedig hely volna, a téli időszakra további 9 férőhellyel bővül a rendszer a meglévő 19-en felül, igaz, további helyek is jól jönnének – tudtuk meg Csóka Évától, a telephely vezetőjétől, aki Dódity GabriellaFidesz-KDNP frakcióvezető és dr. Pap Sándor választókerületi elnök érdeklődésére mesélt az ellátórendszerről. Aki hozzájuk fordul, megkapja a szükséges ellátást, a nappali melegedőben is menedéket és meleg ételt találnak az utcán élők. A telephely vezetője kiemelte, az elvártnál is jobb az együttműködés a kispesti rendőrökkel és az önkormányzati rendész kollégákkal, ami segíti az ő munkájukat is.

A legnagyobb segítség az lesz, ha hamarosan megkezdődik az épület felújítása, amelyet az önkormányzat biztosít nekik. A tetőszerkezet van a legrosszabb állapotban, azt a vagyonkezelő korában már életveszélyesnek minősítette, és az épület külső homlokzata is végtelenül elhanyagolt. Most mindkettő megújulhat, mert az Emberi Erőforrások Minisztériumának 20 millió forintos támogatását közel ekkora összeggel kiegészíti az önkormányzat, így hamarosan megkezdődhet mindkettőnek a rendbetétele is.

Bízom benne, a felújítást nem olyan minőségben végezteti el az önkormányzat, mint pár éve a vizesblokkok rendbetételét – tette hozzá Dódity Gabriella képviselő, hiszen a helyszínen jól látszik, a fürdők külső falán omlik le a vakolat, ránézésre vélhetően valami kivitelezési probléma miatt. 

undefined

A munkákat a kiszivárgott hangfelvételeken is többször emlegetett vállalkozó, az MSZP-s képviselő volt férje végezte el. Az épület villanyhálózata is nagyon elavult, dr. Pap Sándor választókerületi elnök ígéretet tett arra, hogy lobbizni fog forrásért a minisztériumban.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=