Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.09.29.

Tavaszra valódi kis kórháza lesz Kispestnek

Tavaszra valódi kis kórháza lesz Kispestnek, ahol a kisebb műtéteket már kerületen belül is el tudják majd végezni! A kormány támogatásának köszönhetően épül ugyanis az egynapos sebészet, ahol szemészeti, laparoszkópos sebészeti, nőgyógyászati és ortopédiai műtéteket, kisebb traumatológiai beavatkozásokat és urológiai műtéteket, továbbá végbéltükrözéseket is végeznek majd.Az új, két műtőből álló komplexum nemcsak kialakításában, hanem felszereltségében is egyedülálló lesz – tudtuk meg Dr. Pap Sándor választókerületi elnökkel a kivitelező cég és az intézmény vezetőitől a helyszínbejáráson.
 
A Kispesti Egészségügyi Intézet önkormányzati fenntartású, a fejlesztés azonban a kormány több mint 1 milliárd forintos támogatásából valósulhat meg, amelyet Kispest kapott az Egészséges Budapest Programból. Ezt a kormány Budapest és Pest megye egészségügyi ellátórendszerének fejlesztésére indította el még 2017-ben.
 
Köszönjük Dr. Kumin Marianna főigazgató-főorvos asszonynak, hogy kollégáival fáradhatatlanul dolgozik az intézmény korszerűsítésén! És köszönjük a kispestieknek a türelmet. Higgyék el, megéri most ez a kis kellemetlenség, hiszen tavasztól a kisebb műtétekért nem kell már a szomszédos kerületekben lévő kórházakba utazniuk.
 

undefined

További képek és forrás: facebook.com/doditygabriella

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=