Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.09.01.

Elfogadhatatlan az önkormányzat lakásgazdálkodása

Sokszor elmondtuk már, hogy számunkra elfogadhatatlan a kispesti baloldali vezetésű önkormányzat lakásgazdálkodása; most egy újabb gyöngyszemet talált Fekete Márk képviselőtársam.
 
Egy Corvin krt. 2. szám alatti, 31 nm-es önkormányzati lakást 9,8 millió forintra értékelt az önkormányzat által felkért ingatlanvagyon szakértő.
 
A lakás bérlője a szerződésben foglalt kedvezmények alapján mindössze 6,86 millió forintért vásárolhatta meg az ingatlant 2019-ben; a vételárat részletekben kell kifizetnie, 2034-ig.
 
A dolog pikantériája, hogy ugyanebben a házban, ugyanilyen paraméterű lakásokat nemrég 20 és 22 millió forint közötti áron hirdettek meg a tulajdonosaik. Ez több mint kétszerese az értékbecslő által megállapított árnak, és háromszorosa annak, amennyiért az önkormányzat eladta a lakást.
 
A lakás adásvételi szerződése egyébként nem volt feltöltve az önkormányzat honlapjára, holott az 5 millió forint feletti szerződések közzététele jogszabály alapján kötelező. Az önkormányzati ingatlan eladásáról lakossági bejelentés alapján értesültünk. Ennyit a Momentum-féle átláthatóságról, amellyel a most országgyűlési képviselőségről álmodozó tanácsnokuk másfél éven át kampányolt…
 
undefined
 

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=