Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.07.16.

Be nem tartott ígéretek – testületi ülést tartott a kispesti önkormányzat

A kedvező járványügyi adatoknak köszönhetően, hosszú kényszerszünetet követően tartotta meg képviselő-testületi ülését a kispesti önkormányzat. Az ülésen szóba került a Zrínyi utcai beruházás sok vitát kiváltott ügye, az elhatalmasodott kátyúhelyzet, illetve számos, a balliberális kerületi képviselők által be nem tartott ígéret is.

undefined

A veszélyhelyzet óta megtartott első ülésen szóba került a momentumos Paróczai Anikó átláthatósági tanácsnokként végzett munkája, melyet alig több mint egy évig végzett, mielőtt úgy döntött, inkább a politikai karrierjét egyengeti a kerület működésének átláthatóbbá tétele helyett. Noha Gajda Péter MSZP-s polgármester kiválónak ítélte meg a rövid ideig végzett munkáját, arról, hogy az valóban érdemi munka történt-e, nincs sok sejtésünk, mivel Paróczai nem számolt be az elért eredményeiről a képviselő-testületnek, holott ez kötelezettsége lett volna. Ezt Song Simon, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője nehezményezte, akihez csatlakozott párttársa, Lazányi Ferenc is, aki elmondta, arról is szó volt, hogy a képviselőnő havi egyszer tájékoztatja a képviselő-testületet, de ebből sem lett semmi. 

A képviselők tárgyaltak annak a Szent István szobornak az ügyéről is, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester száműzött a XIII. kerületből. A szobrot végül Kispesten állítják fel, augusztus 20-án, 17 órakor a Templom téren. Song Simon ezzel kapcsolatban emlékeztett arra, hogy kerületünkben a Nyugdíjasház kertjében is van egy Szent István szobor, annak állapota azonban gyalázatos, éppen ezért reményét fejezte ki annak, hogy a Templom térre szánt alkotás nem jut majd hasonló sorsra. Nem kevésbé elrettentő példaként beszélt arról a Móricz Zsigmond mellszoborról is, amelyet a Fő utcában állítottak fel annak idején, ám tíz évvel ezelőtt eltulajdonították, s azóta sem pótolták.

A testületi ülésen szóba került a Zrínyi és Jókai utcák közötti területre tervezett, sok vitát kiváltott társasház ügye is. Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője legfőképpen azt kifogásolta, hogy a lakók nem kaptak megfelelő tájékoztatást a beruházásról, így esélyük sem volt fellebbezni ellene. A frakcióvezető szóvá tette a kispesti utakat jellemző áldatlan állapotokat is: azok nem csekély részén ugyanis rengeteg a kátyú, annak ellenére is, hogy az önkormányzatnak megvannak a forrásai az utak rendbetételéhez. 225 millió forint áll rendelkezésre a költségvetésben az út-, parkoló. és járdafelújításra, ám a munka ellátására egy éve nem írták ki a közbeszerzést. A képviselőnő felszólította az önkormányzatot, hogy ezt a hiányosságot mielőbb pótolják, és kezdjék el az utak rendbetételét.

Ékes Gábor, a frakció önkormányzati képviselője egyebek között azt vetette fel, hogy tavaly júniusban Varga Attilaalpolgármester bejárást kezdeményezett Wekerletelepen, aminek során a legkülönfélébb, a lakókat érintő problémákra derült fény a műemléki kerületrészben. Noha a párbeszédes politikus ígéretet tett azok megoldására, érdemi lépéseket azóta sem tett.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=