Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.07.02.

A kerületi ovisok is birtokba vehették a rendkívül népszerű, multifunkciós sportpályákat

Két kispesti óvodában is felavattak egy-egy ovis sportpályát, melyek játékos formában, ugyanakkor szakszerűen ismertetik meg a 3-6 éves korosztály tagjait a legnépszerűbb labdajátékokkal – a labdarúgással, a kosárlabdával, a kézilabdával és a röplabdával. A 6x12 méteres pályák multifunkciósak, így némi átalakítás után a kicsik teniszezhetnek vagy tollasozhatnak is rajtuk, nem beszélve a különböző atlétikai vagy ügyességi feladatokról.

undefined

A fejlesztések a Napraforgó és a Gyöngykagyló óvodában valósultak meg az ötletgazda, Dódity Gabriella javaslata alapján. A kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője az előző ciklus fejlesztéspolitikai tanácsnokaként kezdeményezte, hogy nyújtson be pályázatot az önkormányzat az Ovi-Sport Alapítványhoz, amely a közszféra támogatásával, magántőke bevonásával biztosítja nemcsak országszerte, hanem a határon túli, magyarok lakta településeken is az ilyen jellegű pályák megépítését.

undefined

Az alapítvány, melynek alapítója a legendás aranycsapat egykori tagja, Buzánszky Jenő, a fejlesztések megvalósításán túl oktatásban részesíti az óvónőket is, felkészítve őket arra, hogy szakszerűen taníthassák a kicsiknek az említett sportok alapjait. A kerületünkben átadott két pálya összesen 9 millió forintból valósult meg, s a költségek mintegy 30 százalékát a kispesti önkormányzat állta. 

Az ünnepélyes átadókat követően Dódity Gabriella úgy fogalmazott: nagyon örül, hogy két kispesti óvodában is megépülhettek a pályák, amelyek révén úgy fejleszthetik játékos formában ügyességüket a gyermekek, hogy közben a legtöbb sportág alapjait is elsajátítják.

undefined

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=