Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.06.21.

El nem végzett út-és járdajavítás

undefined
 
225 millió forint van út-és járdajavításra Kispest költségvetésében, de egy éve nincs keretszerződés a feladat ellátására, miközben számos kispesti utca így néz ki...
 
Egy kispesti lakos videóban arról számolt be , hogy miután bejelentette a kátyúkat, az önkormányzat egyik dolgozója azt mondta neki: nagy gond van az önkormányzatnál, nincs pénz a kátyúk javítására.
 
A helyzet az, a költségvetésben 225 millió forint van út, járda és parkoló felújításra, az önkormányzat azonban egy éve nem írta ki erre a feladatra a közbeszerzést.
 
Fekete Márk képviselőtársam még márciusban tette fel képviselői kérdésként, hogy ki és milyen szerződés alapján látja el ezt a feladatot. A válaszra mostanáig kellett várni. Abból kiderült: tavaly június óta csupán 13 millió forintot költöttek el út-és járdajavításra, arra azonban nem érkezett választ, miért nem írták ki a közbeszerzést.
 
A korábbi években a Somogyi Lászlóné MSZP-s képviselő volt férjéhez köthető cég végezte ezt a feladatot, utolsó, 250 millió forintos keretszerződésük tavaly június 30-án lejárt.
 
Néhány nappal ezelőtt, gondolom a képviselői kérdéseink hatására megjelent egy pályázati felhívás utak, járdák felújítására. A pályázat beadási határideje 2021. június 30., és ugyanez a nap van megjelölve a szerződés lejártának idejére is. Vagyis a nyertes ajánlattevőnek a kiírás szerint egy napja lesz a kátyúkat kijavítani. Feltételezem ezen az egy napon sem sok kátyút fognak eltüntetni Kispest útjairól...
 
További képek és forrás: facebook.com/doditygabriella

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=