Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.06.11.

Köpönyegforgatásból jeles

Párját ritkítja az a pálfordulás, amelyet a Jobbik és az MSZP mutat be az ellenzéki előválasztás kapcsán: a korábbi ősellenségek ma kézen fogva, de távolról sem magabiztos léptekkel haladnak azon az úton, amely elképzeléseik szerint a kormány leváltásához vezet. Soraikban olyan „tettre kész” politikusok vannak, mint például Hiller István, akit a Jobbik teljes mellszélességgel támogat a pesterzsébeti előválasztás során, mivel szerintük „ő a legesélyesebb és legalkalmasabb ellenzéki jelölt a kerületben”.

undefined

Noha az ellenzéki pártok közös rendezésű, előválasztás című színjátékának premierje majd csak ősszel lesz esedékes, már az előkészületek is kellőképpen szórakoztatónak bizonyulnak. Néhány nappal ezelőtt például egy olyan összeborulás játszódott le a színfalak mögött, amellyel a társrendezők a fekete humor kedvelőinek igyekeztek emlékezetes pillanatokat szerezni.

Felröppent ugyanis a hír, miszerint Hiller Istvánt támogatja a Jobbik Pesterzsébeten az előválasztás során. – Hiller István eddig négyszer győzte le a Fideszt – ez pedig önmagáért beszél. A közös cél nem is lehetne egyértelműbb: azokat jelöljük, és azokat támogatjuk, akik képesek felvenni a kesztyűt, képesek helytállni a rezsim ellen vívott harcban – írta közösségi oldalán Jakab Péter, a tragikomédiába illő pálforduláson átesett Jobbik elnöke. Nem kevésbé látványos, akrobatikus fordulattal szórakoztat az MSZP-s politikus: Hiller ugyanis alig három éve, egy a 2018-as országgyűlési választás kapcsán adott interjújában kerek perec kijelentette, hogy „az én kezem nem fog aláírni együttműködést a Jobbikkal”.

Persze nem kell rögtön a legrosszabbat – azt, hogy más írta alá helyette a megállapodást – feltételezni róla, jó eséllyel csupán arról van szó, hogy a politikus csak hozta a formáját, amivel ismételten bizonyította hiteltelenségét. Jakab a bejegyzésében Hiller István erényei közé sorolja egyebek mellett a nyugalmát is, amely a politikus utóbbi években tanúsított munkásságának ismeretében sokkal inkább nevezhető halvérűségnek. Kispest országgyűlési képviselőjeként ugyanis egyszer sem hallatta hangját a kerületben történt, párttársaihoz köthető korrupciós ügyek kapcsán, melyekre jó másfél évvel ezelőtt kezdett fény derülni.

Hogy cinkos-e vagy inkább egyfajta biztonsági játékos, nem tudjuk, az viszont sejthető, hogy sok jóra ezt követően sem számíthatnak vele kapcsolatban a magyar, így a kispesti és pesterzsébeti emberek sem, éppen ezért is érthetetlen a Jobbik álláspontja. Elég csak a tavalyi év végére emlékeznünk, amikor is Hiller István nemmel szavazott a családvédelmi Alaptörvény-módosításra, amely védi a házasságot, egyszersmind a gyermekek háborítatlan fejlődéséhez való jogát, s amely kimondja: az anya nő, az apa pedig férfi.

Ugyanakkor sokáig emlékezetes marad az is, hogy a politikus a magyar emberek védelmét sem támogatta, hiszen keresztbe tett annak, hogy az Országgyűlés sürgősséggel tárgyalhassa a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, majd nem szavazta meg a magyar emberek életét és egészségét védeni célzó jogszabályt sem, továbbá több adócsökkentést is elutasított. Ez a felsorolás egyébként a szintén kispesti országgyűlési képviselő, a szocialistából perbeszédessé lett Burány Sándor esetében is helyt áll.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=