Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.06.09.

Burány Sándor a kínai embereken köszörülte nyelvét

Ez a campus a kínai termékek többségével ellentétben „nem kici, és nem olco” – parlamenti felszólalásában gúnyolódott Burány Sándor, Kispest párbeszédes országgyűlési képviselője a Magyarországon élő kínai embereken. Említésre méltó, hogy a volt szocialista képviselő is részt vett a Fudan Egyetem elleni tüntetésen, holott korábban még ő is a keleti nyitás pártján állt.

undefined

Érdekes pálforduláson esett át Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője. A szolidaritás jegyében a kínai embereken köszörülte nyelvét a Párbeszédbe igazolt politikus, mindezt úgy tette, hogy a szocialista kormányok idején Kínával szerettek volna gazdasági szövetségre lépni, ráadásul a kínai egyetem Magyarországra hozatalának a tárgyalását maga Gyurcsány Ferenc kezdte meg. Ezért is érthetetlen, hogy Burány részt vett a Kína-ellenes tüntetésen, az pedig különösen sokat mond a jelleméről, hogy a Parlamentben gúny tárgyává tette a kínai kereskedőket. 

- Ez a campus a kínai termékek többségével ellentétben „nem kici, és nem olco” – élcelődött Burány, aki napirend előtt arról beszélt: szombaton megtelt a Kossuth tér, ahol az emberek Karácsony Gergellyel közösen követelték, hogy Budapesten magyar pénzből diákváros épüljön, ne kínai egyetem. Burány kifogásolta, hogy a tüntetésen elhangzottakat bírálta a kínai nagykövet. 

Kína budapesti nagykövetsége szerint a szombati demonstráción hazugságok és hamis információk hangzottak el. Mint közleményükben írták: a megmozdulás durva beavatkozás Kína belügyeibe, ami szabotálja a két nép baráti együttműködését. A konzulátus azt is kiemelte, hogy Kína az „egész emberiség számára fenntartja a béke, a fejlődés, a tisztesség, az igazságosság, a demokrácia és a szabadság közös értékeit”, ezért szerintük különböznek „egyes magyar politikusok hazugságokon és hamis információkon alapuló” értékeitől.

Burány Sándor kínaiakon való viccelődése azért is érthetetlen, ugyanis még MSZP színeiben, regnáló hatalmi pozíciójából még támogatta a kínai-magyar együttműködést. 2003-ban még úgy vélekedtek: „Kína ma fontos, de egyre fontosabb lesz az elkövetkező évtizedekben.” Néhány évvel később Gyurcsány Ferenc olyan megállapodást forszírozott, hogy a kínai diákok magyarországi tanulásáért cserébe kínai tőkéből Magyarországon építenének kollégiumot. Úgy tűnik, a következetesség a baloldalon kevésbé ismert fogalom.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=